Здравейте!
От няколко месеца ГОЛФ-А (Г3, 1.8 моно, ADZ)ми е поверен на друг човек да го кара. Наскоро смених масло - 10W 40, филтри - маслен и въздушен. И РАЗХОДА СКОЧИ С 2 ЛИТРА НА 100 КМ ГРАДСКО. Съвпадение или не, не знам - досега газовата се обслужваше от 1 човек, който е монтирал цялата газова инсталация по колата, и който смята че всичко е наред по центровката. Ходих още на 2 места - същото мнение, даже единия и пари не ми взе. Но разхода си остава висок. Преди това съм карал колата на газ почти 35000 км и разхода е бил 10-10.5 градско и 7.5-8 извънградско. Смених въздушния филтър с нов след 1000 км - същото.
Не знам от какво е, ако някой има идеи или може да ме насочи към изпитан диагностик - приемам предложения и контакти.
Мнение за разход
- passat 1.8 adz
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей, аз съм с Пассат passat 1.8 моно adz-двигател, т.е. като твоя. Имам електрическо Ловато и разхода на газ градско (с климатик най-често) е 12.5-13, извънградско (+климатик) при средна 120 км/ч - 10л/100, при средна 90 км/ч 8.5л/100 (голяма разлика). Преди това карах карбураторен Пассат на газ и там разхода беше доста по-малък 9.5-10 градско и 6.7-7.5 извънградско. Моя разход сега ми се вижда доста висок, но засега не мога нищо да подобря
. Сменен е филтъра, майстора ми каза да купя по-скъп - купих, с него е абсолютно същото. Сменени са и свещите. Друго не. Ако измислиш нещо - споделяй, че доста ни харчат гаубиците.

Ходих при Веско (Вескони рейсинг) - човека прегледа всичко, капачки, свещи, коментара - всичко работи отлично, причините са няколко:
1) задръствания
2) кофти газ - не успя да препоръча читаво място, спомена "по-големите бензиностанции"
3)различен шофьор
Остава ми , че е по-изгодно на газ, отколкото на бензин, дори и с този повишен разход.
1) задръствания
2) кофти газ - не успя да препоръча читаво място, спомена "по-големите бензиностанции"
3)различен шофьор
Остава ми , че е по-изгодно на газ, отколкото на бензин, дори и с този повишен разход.
хехе айде и тук да се отбележа, мога само да потвърдя това което казвате
излиза, че ADZ моторчетата са доста по-капризни от АБС-а, така и не разбрах каква точно е разликата, казаха ми само в електрониката. Но тя явно е достатъчно колата да се сбъгясва и да прави по-голям разход. Единствения път когато нещата бяха нормални е като карах без едно маркуче, което отвежда картерните газове, тогава пича каза, че двигателя духал повече и за това изпарителя се сбъгвал нещо, да де ама смених гумичките на клапаните и духането спря, сложихме пак маркучето и разхода пак се повиши, та сега го чакам да се върне от отпуска, за да го махнем пак и да я настрои
утре мисля да го направя и по натам ще пиша

утре мисля да го направя и по натам ще пиша

Върни се в “Автогазови уредби”