Пълнене на газ,повече литри от бутилката?
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Re: Пълнене на газ,повече литри от бутилката?
И аз за там именно говоря "Лукойл"
-
- Автомобил:
- Двигател:
Правят си каквото си поискат с колонките и няма как да им се хване!Днес ми свърши газта и заредих както почти винаги до горе в малкия-SHEEL в Стара Загора!Направо се изцъклих като ми каза че 30л. бутилка е събрала 40л.газ!То бива с 5% но с 30% разлика!Преди няколко месеца ми го направиха същия номер на Лукойл(до МОЛа)в Стара Загора!Кофти е че няма как да ги накарам да ми докажат че колонката отчика вярно!Звъннах на телефон на потребителя който имах но явно те не таботят по трязниците и вечер!Явно трябва да се вдига врява винаги когато се случи така иначе няма оправия!
Затова че КУСМЕТ ПРИ ЗАРЕЖДАНЕТО КОЛЕГИ !!!
Затова че КУСМЕТ ПРИ ЗАРЕЖДАНЕТО КОЛЕГИ !!!
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според проверяващ от Петрол , за газ-колонките е достатъчно условие да имат необходимото налягане . За бензин-колонките обясни , че ако ги набараш с колонка , която отчита ПОВЕЧЕ и те гърби , глобите им са доста солени и нямали интерес да го правят /възможно е ..или пък не
/ .За калибрирането каза следното - газ под 8атм. - негодна , бензин/дизел - над 100гр отклонение на 20л гориво - негодно . За мен 1/100л отклонение не е нещо фрапиращо , и е нормално , ама да ми каже приятел от бензиностанция - еми брат , тя колонката спокойно си ги лапва 8/100 отклонение ?! Яко ...

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колко литра газ максимум би трябвало да събере една 50литрова бутилка?
Първо тези от Бензиностанцията лъжат но и твойта бутилка може да е проблемна. Ако си я изцедил цялата система до грам. Ще ти зареди не 25 ами 30. Ако ограничителя е заминал няма как да спре до 80%. Лятото е много фатално да се зарежда на 100%. Ако често ти се случва това зареждане. Звънкай на Господари на ефира. Те ще ги оправят.
Газта я разреждат с вода м/у другото.
Паспорт на бутилката нямаш ли? Там пише максимум-а. Литрите са 50 на тетрадка но зарежда с ограничител до 40л/45л. Бутилките имат и ограничител и резерва.

parno написа:колко литра газ максимум би трябвало да събере една 50литрова бутилка?
Паспорт на бутилката нямаш ли? Там пише максимум-а. Литрите са 50 на тетрадка но зарежда с ограничител до 40л/45л. Бутилките имат и ограничител и резерва.

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
parno написа:колко литра газ максимум би трябвало да събере една 50литрова бутилка?
Зависи от налягането на помпата - 52-54л макс. , ако бутилката е 50 л без ограничител.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
80% на 50 литра - 40 литра макс , теоретично . Практически знаем , че всичко е възможно 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ще пробвам - очаквам 46л като максимум тогава 

-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги и аз съм се сблъсквал мн пъти с тези литри (имах самоче една фиатка която беше само на газ) та така то ботилката беше 35 л на една газстанция доколкото си спомням нали зареждат си газаджиите гледам аз 35-36-37-38 литра минава и му викам спри бре а тои ми вика нали до горе ? аз му казах че тои ми вкарва страшно мн въздух и тои ми казва че не е вярно а аз като му казах че тази ботилка е 35 литрова тои ми вкарва 38 литра тои млъкна и нищо не каза ... направо ми идеше да го хвана..... но аиде живи и здрави и от тогава на всяка газстанция явно си е различно налягането но иначе около 30 литра макс е ловила тази бутилка
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Аз съм с 50 литрова тороидална на мястото на резервната гума .От 43 литра досега повече не са ме зареждали .
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на ОМВ Ст.Загора (това до гарата) пълначката взе да трака на 44л като пича ме пита дали да пълни още (
)

parno написа:44л като пича ме пита дали да пълни още
"Пича" много разбира. Как ще ти напълни повече от това което фактически събира бутилката ?
Бутилката ти е в ред и вероятно тази бензиностанция не лъжат кой знае колко. Трябва да сменят работника само.

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами той по-скоро ме пита "да спирам ли" - то горе долу същото
а за лъженето - да имам такива наблюдения че газта им там е добра и наливат доволно
а за лъженето - да имам такива наблюдения че газта им там е добра и наливат доволно
Съвет към автора на темата:
Другия път отиваш пак на тази бензиностанция със служител от "Комисията за защита на потребителя" ,"Господари на ефира" и правите едно репортажче.Журналистите поне няма да оставят така нещата!
Ние тука и в другите форуми "вдигаме пушилка",щото те направо се самозабравиха,не само с цените, ами и с количеството и качеството!
Другия път отиваш пак на тази бензиностанция със служител от "Комисията за защита на потребителя" ,"Господари на ефира" и правите едно репортажче.Журналистите поне няма да оставят така нещата!
Ние тука и в другите форуми "вдигаме пушилка",щото те направо се самозабравиха,не само с цените, ами и с количеството и качеството!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
red rider написа:parno написа:колко литра газ максимум би трябвало да събере една 50литрова бутилка?
Аз съм с 50 литрова тороидална на мястото на резервната гума .От 43 литра досега повече не са ме зареждали .
Виж хубаво какво пише на бутилката, не на паспорта. Има тороидални точно 43, моята е такава. Без ограничител събира 42.
Върни се в “Автогазови уредби”