Износен изпарител

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Износен изпарител

Мнениеот tiho_madjarov » Вто 22 ное 2011 15:24

Здравейте колеги.Какви са признаците на заминал изпарител.Решил съм да го сменям защото нещо ми вдигна разхода(с 2 л/100 горе-долу) и сутрин започна да пали много трудно,макар,че съм с газов изжекцион и пали на бензин,пак запалва много трудно когато е студена(10 завъртания на стартера някъде).Газовата е Landi инжекцион,на голф 3-AFT.Преди малко ходих на газаджия и ми каза цена 140 лв с труда.Изпарителя е от малките. :roll:

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Re: Износен изпарител

Мнениеот vaiper 1 » Вто 22 ное 2011 18:51

Това трудно палене на бензин навява на мисли хм според мен,може 1 во дасе провери и после дасе гледа изпарител но това е мое мнение :talk:

jorogas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jorogas » Сря 23 ное 2011 7:03

Дай повече информация за инжекциона и при кой си ходил

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 23 ное 2011 22:41

Да не би да ти пропуска газ и да дави като палиш на бензин??/ За разхода сега е зима и има повече бутан в газта - колата харчи и не върви .
То и изпарителя на ГИ не е сложен , че да се налага смяна . Нещо те пързалят

Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiho_madjarov » Чет 24 ное 2011 11:30

Ходих при газаджия направи пълна проверна на уредбата,налягане всичко и ми каза,че всичко е наред,налягането било супер,на газовия клапан ми сменил филтъра и това можел да направи,но колата си продължава да не пали студена,макар че пали на бензин заради инжекциона.Много хора ми казват и аз си мисля,че наистина смесва газта с бензина и затова не пали,но въпросите са 2 за мен:защо като загрее пали,тогава не смесва ли газта с бенз и другото според вас какво трябва да сменя за да не се смесват двете горива?Газовия клапан ли какво?
Наистина майсточерто ми каза,че според него изпарителя си е в ред,защото такситата карали по 600 хил.км. с такъв изпарител а моя незнма на колко е(колата е на 220хил,незнам на колко км е сложен в Италия,но предполагам,че в самото начало),но мен много ме дразни да е така и реших да го сменя на собствена глава изпарителя между дугото. :screwy

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 24 ное 2011 11:58

Клапанчетата на рейката са втвърдени и като са студени, не държат. Като се затоплят, поомекват и уплътняват.
Все пак, само предположение. Трябва на студено да подадеш с кабелче ток на клапаните, да писне газ от изпарителя до рейката, сваляш маркуча след рейката и с пяна пробваш дали пуска газ.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 24 ное 2011 12:00

Остави ги такситата там те не гасят тия коли,и маслото да го сменят на два пъти повече километри нищо не им става на двигателите.
Пробрай две неща,сутрин като палиш откачи маркуча ,който излиза от изпарителя и запали да видиш дали ще запалиш лесно,също така ще усетиш дали изпарителя изпуска.
Другия варянт е да ти свърши газта и на празна бутилка да го пробваш това,но проблема е че винаги остава малко газ ,и въпреки по-ниското налягане може пак да създаде проблем.Особенно като си с ГИ компютъра прехвърля на бензин при ниско налягане.То и на обикновена уредба никога не можеш да изхабиш абсолютно всичко,остава си малко колкото да се дави колата на 1500оборота ако я държиш на газ.

Върни се в “Автогазови уредби”