Каква бутилка да сложа

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Каква бутилка да сложа

Мнениеот nurv » Сря 23 ное 2011 22:23

Колеги реших, че ще слагам газова при момчетата от Княжево. Чудя се само каква бутилка да избера. Може ли да ме посъветвате дали да е тороидална, отдясно до калника или пура зад седалката? Ще съм много благодарен ако споделите и снимки. Колата е Голф3.

Потребителски аватар
plameney
Автомобил: Passat B5 1.6
Двигател: ARM 2000
Контакти:

Re: Каква бутилка да сложа

Мнениеот plameney » Чет 24 ное 2011 12:53

При вариянта с пура,не може да ползваш целия багажник.При вариянта с тороидална бутилка,все се налага да наместваш багажа около резервната гума.
Предимството при кръглата бутилка на мястото за резервна гума е,че гумата може да се мести или даже да се свали,ако ще превозваш нещо в града и решиш да поемеш риска да си без резервна гума за късо разстояние.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 24 ное 2011 13:22

Всеки ще те посъветва за това, което има в багажника си и няма да си ориентиран. Иди в магазина и пробвай как ще стоят различните бутилки, колко ще ти надига тороидалната. Так ще прецениш.
:beer

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Чет 24 ное 2011 14:06

Благодаря колеги! Моите размисли са следните. Ако сложа тороидална с добър обем ще има поне 17см издигане, което после трябва да коригирам и така главната цел за оставане на място за транспортиране на по-обемни неща пак се губи до някъде. Пура зад задната седалка никога не съм виждал как точно изглежда и ще помоля на място да ми покажат. Иначе засега най-много точки събира 30литрова отдясно до калника.

Върни се в “Автогазови уредби”