Максимална мощнос от вакуумен изпарител Ловато?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Максимална мощнос от вакуумен изпарител Ловато?

Мнениеот mupk0 » Сря 30 ное 2011 16:49

До колко кс/kw се води този испарител?Питам защото отскоро забелязах нещо.Откакто смених повдигачи,вал от 2Е и направих така ,че 2рата клапа да се отваря веднага при натиснат педал до пода колата винаги има недостиг на газ.В момента щуцера за 2ра камера е развит до край,а на първа е 2 оборота завит от максимално отворено положение(махнах 3ника от маркучите и гледах през отворите).Колата си върви супер и ускорява добре като е в оборот.Гори си стандартно,не мога да кажа че е малко или много(за 20 000км ми дава 10.10л/100км смесено с доста градско).Но когато има байр или карам на висока предавка с ниска скорост ( примерно с 50 на 4та или по байр под 2000 оборота на която и да е предавка) при натискане на педала в пода започва колата да не и стига газта.Започва да тресе и като отпусна малко педала почва да набира.Това го прави и дори с изключена система за 2рата клапа,но по-леко изразено.Да не би изпарителя да идва малък вече :(

Установих ,че и идва бедна сместа,защото ако завия щуцерите с по 2-3оборота даже не иска да се форсира :D

Питам защото до пролетта ще се монтира генерация на 52мм/55мм(не помня точно КР-а с каква беше) и 4-2-1 колектор,та тогава като стане и празненето по-голямо едва ли ще стига някакси...

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Максимална мощнос от вакуумен изпарител Ловато?

Мнениеот i.e.i » Сря 30 ное 2011 17:22

Може да е малко налягането в изпарителя (ако си пипал голямата пружина)
или до него(филтърчето в клапана).

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 30 ное 2011 17:25

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Сря 30 ное 2011 18:20

Навремето съм карал доста такъв мотор на газ и най успешно вървеше с плочка с един вход за газта сега същата плочка я кара твоя градски Илиян с единичката питай го дали има разлика с предишната му която е била като твоята.Карах с панелен спортен филтър и има доста по добра динамика с него.Аз си мисля че не ти стига въздух. :да:

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 30 ное 2011 18:35

Изпарителя е на малко над 10 000км.Монтирах го към Април или Май.Чисто нов беше.Нищо не е баран.

За плочката на Илиян знам...даже мисля сега и аз да си правя или да купя такава от 2е3(АБУ мотор) и да я преправя за моя...

В момента съм с плочка с 2 дифузьора,но не е българска(уж италианска) и е с доста по-големи дифузьори(поне 2мм и нагоре по-големи видимо дори).С или без нея няма огромна разлика във вървенето на бензин.Иначе в момента разхода на бензин ако я мачкам с тази конфигурация 101% надхвърля 13-14/100 градско.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 30 ное 2011 22:55

Миро, и на мен ми прави впечатление, че при кик-даун колата ми не ускорява така добре, колкото ако натискам педала по-леко. При мен е без значение дали карам на баИр или на равно, при същата висока предавка на сравнително ниски обороти. Не зная защо се получава така, но явно отварянето на втората камера, както си го направи при теб не решава проблема. На Илиян плочката му с колко щуцера е, че не съм обърнал внимание или пък съм я виждал, ама съм забравил. Ако може малко инфо, той май не чете газовия форум, пък не ми се чака до утре да го питам в скайп :Mr Green Fun
Сашобас, би ли пояснил за плочката на тоя мотор и впечатленията ти от други смесители и тройници, ако не си ги забравил де :beer В смисъл кое ти харесваше и кое - не, предполагам си пробвал и с други плочки?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 01 дек 2011 0:11

по спомен е с 2 ,но това е без значение май...

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Чет 01 дек 2011 0:19

Щуцера е един и е с дебел маркуч и с по голям кран като диаметър.Плочката на Илиян беше на моята кола преди години и впачатланията са ми страхотни.Карал съм и с оригиналната плочка която я дават за карбуратор 2е2 но не ми харесваше динамиката.комбинацията с панелен спортен филтър и въпросната плочка е истината.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 01 дек 2011 0:22

А спомняш ли си твоята каква беше..всмисъл за каква кола я купи и какво преправя ?Мене ми прилича на такава за 2е3 и разстъргана с нов дифузьор.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Чет 01 дек 2011 0:28

Правена е при стругар с който работят наши газаджии за 2е2.

Върни се в “Автогазови уредби”