АГУ каква марка е ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: АГУ каква марка е ?

Мнениеот agent_kowalski » Пет 13 яну 2012 12:44

Ибаа турска сонда обиновенна...бая пари ще имат да ти връщат.Сигурно и клапаните за газ и бензин са турски .Поне едно 150лв имат да ти връщат за всичките неща.Всъщност кажи колко си платил за всичко с монтажа.Ако е ловато трябва да си платил около 500лв,ако е турска примерно около 380.

boiko_ndl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boiko_ndl » Пет 13 яну 2012 12:50

460 лв със отстъпка като за познат :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 13 яну 2012 12:59

На мен преди близо 4 години 380лв с турски изпарител,но всичко друго Ловато.Като им гледам цените на тея работи в gasmagazin ,вземи им удари едно мрънкане.Вярно,че паспорт с преглед уж е близо 50лв първоначално,но да се осъзнаят.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 13 яну 2012 14:04

Сапунисали са те това е ясно.Въпроса е какво да направиш.Аз преди година сложих ловато всичко с бутилка на резервната гума,за която се доплаща принципно за 480лв.За турски части ми бяха казали 300 и нещо.От тогава не съм видял да са се вдигнали цените на частите,труда може ама частите не.
Въпроса е какво да направиш.Колата ти с ловато няма да тръгне по-добре това е ясно,идеята е че италянските части издържат по-дълго и дават по-малко дефекти.Най-добре отиди и искай да ти сменят всичко.Дали ще е ловато или brc няма значние,въпроса е да ти сложат нещо италянско.
Основния проблем ти е сондата на бутилката.Да каже някой друг,който разбира повече но по снимката ти според мен това не е евро-сонда.Тоест няма ел,клапан на нея ,който да спира директно газта от бутилката.Такава сонда се изисква вече по закон и реално не можеш да минеш преглед ако не си с такава.Има колеги в този форум,които с това си изкарват хляба да кажат те ,но според мен това не е евро сонда.
Искай да ти сменят частите,дори да ти подхвърлят някакви пари ,ще ги изхарчиш за глупости,а с времето пак ще трябва да ги дадеш за части.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 13 яну 2012 14:32

Отстъпка като за познат! :Mr Green Fun
Така се ловят балъци, познат те гласи най-добре! Като ви предложат такива отстъпки, не ви ли светка червената лампичка, че има нещо гнило? Ама най-добрата стръв е човешката алчност!
Инак от всички турски чаркове, NLP са най-големите боклуци.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 13 яну 2012 17:55

Айде сега алчност...виновен е човека ,че има "приятели".Питал е къде да си направи газта и някой приятел му е казал ще те водя не знам си къде.Бас ловя че и не е молил за отстъпка,ами просто те са му казали така за да се навие там да си слага газта.
Иначе мунс кажи му на човека това евро сонда ли е или не,за да не се изказвам погрешно аз и после да ме храниш отново този път с право :beer

boiko_ndl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boiko_ndl » Съб 14 яну 2012 12:31

Благодаря на всички колеги за мненията и за помоща да разбера че съм бил излъган.
Днес бях до сервиза майстора го нямаше, но се чухме по телефона и се разбрахме да се срещнем през седмицата и да измислим нещо ( по негови думи ).Ще изчакам другата седмица и ще видим какво ще стане.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 14 яну 2012 13:06

Реално изпарителя ти е копие на ловато.Може да се опитат да ти минат с номера че е 1:1 същия и е италянски и тн.Почти всички турски изпарители са копие на ловато,да знаеш да не се връзваш на този номер.Особонно по дадена част,ако пише TSE в робмче значи е турска гаранция..тсе беше тюрк стандартларъ енститусю незнам си какво...не ми е много добър турския :D
Най-вече виж каква ти е сондата,колегата Muns61 нещо не иска да каже дали е евро-сонда или обикновенна,според мен е обикновенна,но не те ангажирам с мнението си.

boiko_ndl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boiko_ndl » Съб 14 яну 2012 13:14

Мерси колега agent_kowalski за съветите определено вече ще внимавам, а за сондата поразпитах и ми казаха че е евро сонда просто са си спестили да сложат (бубината) незнам да ли точно така се казва отзад на бутилката.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 14 яну 2012 13:43

Точно тази бОбина е необходима, а под нея трябва да има клапан, управляван от тази бобина. Също не е сигурно, дали предпазният клапан е функционален, или бутафорен - има и такива боклуци. Сините бобини на клапаните за година така се цепят, че под пластмасата се виждат намотките. Инак, изпарителят работи прилично.

Газаджията, ако е тарикат, ще ти каже, че италианска е концепцията! :beer

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 23 яну 2012 14:13

За мен това не е евросонда. Не виждам ел. клапан.
Освен турците да са го скрили и да са забравили къде.
Това е добър урок колега, и добре го запомни. Можеше да е доста по скъп.
Не се ядосвай, виж какво ще стане с тоя играч.
А приятелите, ах приятелите, това е дълга тема. :beer

Върни се в “Автогазови уредби”