Може ли да ми кажете тази бора от обявата дали е подходяща за Газ или Метан.
viewtopic.php?f=44&t=311313
Интересува ме дали е електрона инжекция или моно.
Знам, че на електрона инжекция се слага газов/метанов инжекцион. А на другото обикновенна уредба.
Съжалявам за глпавият въпрос но съм ултра мега бос на тема бензинови автомобили.
Благодаря!
Предимства и недостатаци на метанова уредба мнения
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: Предимства и недостатаци на метанова уредба мнения
Каква е тая електронна инджекция ве братчед? да не инджектира електрони вмето зебин?
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Adnan написа:Може ли да ми кажете тази бора от обявата дали е подходяща за Газ или Метан.
Знам, че на електрона инжекция се слага газов/метанов инжекцион. А на другото обикновенна уредба.
Съжалявам за глпавият въпрос но съм ултра мега бос на тема бензинови автомобили.
Благодаря!
Модела би трябвало да е "пълна" инжекция.Има моно-инж.Моно се произвежда горе долу до 1997г.VW закъснява с идеята за "масовост"при пълната инжекция.Форд имат масови модели още през 1993г.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
H2O написа:Adnan написа:Може ли да ми кажете тази бора от обявата дали е подходяща за Газ или Метан.
Благодаря!
Модела би трябвало да е "пълна" инжекция.Има моно-инж.Моно се произвежда горе долу до 1997г.VW закъснява с идеята за "масовост"при пълната инжекция.Форд имат масови модели още през 1993г.
Благодаря точно и ястно!
KingoftheROAD написа:Каква е тая електронна инджекция ве братчед? да не инджектира електрони вмето зебин?
Аз писах ли, че съм много непознат с бензиновите двигатели?
Като толкова много знаеш вземи ги опиши или не пиши!
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
На метан ще гори малко пари, но автоматик небих търсил аз 

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaiper 1 написа:На метан ще гори малко пари, но автоматик небих търсил аз
Хмм, защо?
Автоматика е по удобен за каране в града. А на мен лично ми трябва градска кола, вече рядко излизаме извън града.
Бората я замислям защото има багажник къде да се сложи бутилка около 15 кг. и да остане що годе място за багаж.
А сега като ще е метанов инжекцион, пъргавината на колата дали ще се промени "драстично"?
Не съм фен на ръчките или на високите скорости.
Но ако се срещнем на някой баир с бавен транспорт не искам да изчислявам земното притегляне + насрещният вятър и да се моля някоя муха да не ми се забие на стъклото за да не ми убива скороста.
Adnan написа:vaiper 1 написа:На метан ще гори малко пари, но автоматик небих търсил аз
Хмм, защо?
Автоматика е по удобен за каране в града. А на мен лично ми трябва градска кола, вече рядко излизаме извън града.
Бората я замислям защото има багажник къде да се сложи бутилка около 15 кг. и да остане що годе място за багаж.
А сега като ще е метанов инжекцион, пъргавината на колата дали ще се промени "драстично"?
Не съм фен на ръчките или на високите скорости.
Но ако се срещнем на някой баир с бавен транспорт не искам да изчислявам земното притегляне + насрещният вятър и да се моля някоя муха да не ми се забие на стъклото за да не ми убива скороста.
В такъв случай точно тази Бора няма да те изкефи. Ще стане значително по-бавна с метана (и заради газа и заради бутилките), което в градско движение надали ще го забележиш, но извънграда ще е бавничка, си мисля. Ако си пенсия шофьор и цели икономия - няма да има ядове, но иначе...
Все си мисля, че 1.8 мотор би горил същото, а би вървял малко по-добре. Та огледай се за такъв (тъкмо обикновено са по-богати като оборудване).
П.П. За мен Дъ ултимат Бора е 2.0 мотор.

- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Ако аз бях на твое място щях да мисля така,малко коне метан нема мощност но малко пари за гориво.Повече коне метан малко по барза малко повече пари за гориво много данак
Автомат за в града ок но извън малко кофти за мен лично 

Автомат за в града ок но извън малко кофти за мен лично 

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
vaiper 1 написа:На метан ще гори малко пари, но автоматик небих търсил аз
Пич,ще те скъсат с това "НЕГРАМОТНО" Готин си,ама вземи се постарай малко!Иначе интонацията с която пишеш ми напомня"ОТЕЛО"от Шекспир!Невероятно е,но според мен е факт
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Обещавам ще се постарая

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sam_boha написа: В такъв случай точно тази Бора няма да те изкефи. Ще стане значително по-бавна с метана (и заради газа и заради бутилките), което в градско движение надали ще го забележиш, но извънграда ще е бавничка, си мисля. Ако си пенсия шофьор и цели икономия - няма да има ядове, но иначе...
Все си мисля, че 1.8 мотор би горил същото, а би вървял малко по-добре. Та огледай се за такъв (тъкмо обикновено са по-богати като оборудване).
Автоматичните скорости при бора са голяма рядкост, няма много избор. Аз държа автомобила да е автоматик заради здравословни причини.
Не съм толкова пенсионер шофьор но от както возя в колата дете нямам спомени да съм настъпвал колата.
Само не мога да разбера тези 101 коня които ги пишат по бензиновите коли ги нямат за нищо?
На мен сегашните 90 к.с. ми идват напълно достатъчно. Или при мен турбото върши мръсната работа?
Возил съм се на голф 3 с метанова уредба точно 1.6 мотора наистина там работата е много зле не може да се качи баира на панчерево на 3-та.
- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
Точно така ще се почустваш в Бората ако сложиш метан, този двигател е многоточков инжекцион, правил съм поне 100 такива с пропан-бутан, с него нямат никаква загуба на мощност и изпреварваш като бял човек.
Колкото до автоматика, наистина Бора автомат е рядка, точно този дава усещане че караш тролей, карал съм и 1800 и 2000 кубика автоматик, голяма разлика във вървежа няма, или ако има само хронометър може да я хване, тромавия автоматик убива разликите и усещането за динамика.
Така че за приятно придвижване в града без да се състезаваш това е идеалната кола, разбира се ако всичко по автоматика е технически изправно, внимателно го провери да няма някой дефект, най-добре ползвай специалист да я погледне че ремонта после е скъп, всичко друго по колата е ОК.
Колкото до автоматика, наистина Бора автомат е рядка, точно този дава усещане че караш тролей, карал съм и 1800 и 2000 кубика автоматик, голяма разлика във вървежа няма, или ако има само хронометър може да я хване, тромавия автоматик убива разликите и усещането за динамика.
Така че за приятно придвижване в града без да се състезаваш това е идеалната кола, разбира се ако всичко по автоматика е технически изправно, внимателно го провери да няма някой дефект, най-добре ползвай специалист да я погледне че ремонта после е скъп, всичко друго по колата е ОК.

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
eurogas написа:Точно така ще се почустваш в Бората ако сложиш метан, този двигател е многоточков инжекцион, правил съм поне 100 такива с пропан-бутан, с него нямат никаква загуба на мощност и изпреварваш като бял човек.
Огромно благодаря!Върни се в “Автогазови уредби”