Палене на студен двигател направо на газ - 1,6 AFT

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Палене на студен двигател направо на газ - 1,6 AFT

Мнениеот muns61 » Съб 25 фев 2012 11:35

За лесно палене на студено може да се монтира бутон за почерпване, както на ключето за вакуумен изпарител.
Автоматичните превключватели не пускат почерпка, трябва да завърти стартер и като се появи искра, импулса дава разрешение за отваряне на клапаните на газта. Почерпването с бутон намалява значително времето за въртене на стартера.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 26 фев 2012 15:14

muns61 написа:За лесно палене на студено може да се монтира бутон за почерпване, както на ключето за вакуумен изпарител.
Автоматичните превключватели не пускат почерпка, трябва да завърти стартер и като се появи искра, импулса дава разрешение за отваряне на клапаните на газта. Почерпването с бутон намалява значително времето за въртене на стартера.

Без почерпка по принцип нищо нестава :wink:

ludau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludau » Чет 01 мар 2012 12:16

Браво,много се радвам като видя такъв автомобил.
Това показва,че собственика си поддържа добре автомобила.А такова палене на газ,че е настроена добре системата.За Философите,които казват,че паленето на газ е пагубно за двигателя мога да кажа едно-никога не си слагайте газова уредба,защото и след това е пагубно или още по-добре не си купувайте автомобил,защото се износва от студените стартове и карането по пътищата ни.
Поздрави!

Потребителски аватар
kr1sh0
Автомобил: BMW
Двигател: 335d

Мнениеот kr1sh0 » Пет 02 мар 2012 17:35

На мене пък ми е много интересно, като кажат че на газ харчела повече като е студена.. ОКЕЙ, нека да приемем че е така.. Ами на бензин, нафта не харчи ли повече, преди да загрее колата..
Браво на колегата добре си поддържа колата, и аз паля почти винаги на газ, просто при цена 2,62 за бензин, не смятам за нужно колата ми да го помирисва дори..

Потребителски аватар
ilian78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilian78 » Пет 02 мар 2012 18:21

и аз като колегата паля само на Газ дори и при -30 колата е Опел астра 1.6 75 кончета,по простата причина че нямам резервоар.Разхода обаче ми е малко повече от обикновенно около 20/100км тъй като в Плевен е карам на ден около 6км„на ден но всеки ден до работа и обратно

Върни се в “Автогазови уредби”