Здравейте, вчера ми се случи странното следно нещо. Вечерта спирам колата, вървеше си без никакви признаци за свършване на газта, макар че по километрите знаех, че е на свършване, на сутринта обаче паля, минавам на газ, и изгасва, сякаш дори и изпарения даже и за празен ход няма! Чукнах малко клапана и изпарителя, да не е блокирало нещо, ама нищо, отидох заредих газ и нямаше проблеми!
Явно че газта е свършила, но по много странен начин, това трябва ли да ми говори нещо за качеството на газта, щото последното зареждане ми беше от една невзрачна газстанция, само за газ?
Странно внезапно свършване на газта!
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Re: Странно внезапно свършване на газта!
За мен е така.През деня си карал и е било топло-разширение.Цяла нощ бутилката се е охлаждала-свиване.През денят си бил на границата на свършването сам го каза.Сещаш се за какво говоря 

- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
Миналата година установих,че като седи колата има по-голям разход отколкото докато я карам
След като я угася пък и докато работеше понамирисваше по малко но не го отразих това докато не се скъса тръбичката на входящата газ към изпарителя и разбрах,че нямам клапан който да държи.
Незнам с каква бутилка си но моята изпускаше и клапъна на пълначката тоест след като натисна съчмата и пусна налягането по маркуча(не съм с тръбички) и след малко пак имаше налягане.
Та провери си тези мистерий защото по синус и косинус чак па толкова от температурните разлики се съмнявам да е.

След като я угася пък и докато работеше понамирисваше по малко но не го отразих това докато не се скъса тръбичката на входящата газ към изпарителя и разбрах,че нямам клапан който да държи.
Незнам с каква бутилка си но моята изпускаше и клапъна на пълначката тоест след като натисна съчмата и пусна налягането по маркуча(не съм с тръбички) и след малко пак имаше налягане.
Та провери си тези мистерий защото по синус и косинус чак па толкова от температурните разлики се съмнявам да е.

- sstambo
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: BVK 2007
Може да ти прави проблеми и самата бутилка.Имах такьв случей ,бутилката е пьлна но непускаше газ,или празна но показваше че е пьлна и като отида да зареждам,неможе защото показваше че е пьлна.Нищо чудно и твоят проблем да е такьв.
След консултация с колегите от работата, които са имали подобни случки дори и в движение, стигнахме до заключението, че това е станало от графитено боклуче, което следствие на ниското налягане се е запречило някъде!
ivo_555 написа:След консултация с колегите от работата, които са имали подобни случки дори и в движение, стигнахме до заключението, че това е станало от графитено боклуче, което следствие на ниското налягане се е запречило някъде!

Колега, имам газовото от 6 мес. не съм наясно с много неща, така че сарказма е излишен!
Върни се в “Автогазови уредби”