Странно внезапно свършване на газта!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Странно внезапно свършване на газта!

Мнениеот ivo_555 » Пон 26 мар 2012 6:06

Здравейте, вчера ми се случи странното следно нещо. Вечерта спирам колата, вървеше си без никакви признаци за свършване на газта, макар че по километрите знаех, че е на свършване, на сутринта обаче паля, минавам на газ, и изгасва, сякаш дори и изпарения даже и за празен ход няма! Чукнах малко клапана и изпарителя, да не е блокирало нещо, ама нищо, отидох заредих газ и нямаше проблеми!

Явно че газта е свършила, но по много странен начин, това трябва ли да ми говори нещо за качеството на газта, щото последното зареждане ми беше от една невзрачна газстанция, само за газ?

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Re: Странно внезапно свършване на газта!

Мнениеот hristodj » Пон 26 мар 2012 6:13

За мен е така.През деня си карал и е било топло-разширение.Цяла нощ бутилката се е охлаждала-свиване.През денят си бил на границата на свършването сам го каза.Сещаш се за какво говоря :D

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Пон 26 мар 2012 7:19

Миналата година установих,че като седи колата има по-голям разход отколкото докато я карам :lol:
След като я угася пък и докато работеше понамирисваше по малко но не го отразих това докато не се скъса тръбичката на входящата газ към изпарителя и разбрах,че нямам клапан който да държи.
Незнам с каква бутилка си но моята изпускаше и клапъна на пълначката тоест след като натисна съчмата и пусна налягането по маркуча(не съм с тръбички) и след малко пак имаше налягане.

Та провери си тези мистерий защото по синус и косинус чак па толкова от температурните разлики се съмнявам да е.
:beer

Потребителски аватар
sstambo
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: BVK 2007

Мнениеот sstambo » Пон 26 мар 2012 8:28

Може да ти прави проблеми и самата бутилка.Имах такьв случей ,бутилката е пьлна но непускаше газ,или празна но показваше че е пьлна и като отида да зареждам,неможе защото показваше че е пьлна.Нищо чудно и твоят проблем да е такьв.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 26 мар 2012 17:18

След консултация с колегите от работата, които са имали подобни случки дори и в движение, стигнахме до заключението, че това е станало от графитено боклуче, което следствие на ниското налягане се е запречило някъде!

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 26 мар 2012 17:28

ivo_555 написа:След консултация с колегите от работата, които са имали подобни случки дори и в движение, стигнахме до заключението, че това е станало от графитено боклуче, което следствие на ниското налягане се е запречило някъде!

:applause: незнам ,какво работите ,но отваряйте сервиз.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 26 мар 2012 17:29

Колега, имам газовото от 6 мес. не съм наясно с много неща, така че сарказма е излишен!

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 26 мар 2012 17:36

Сипа ли газ след това и какво стана?

Върни се в “Автогазови уредби”