Разход 1.6 АЕК

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
zgeorgiev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zgeorgiev » Чет 12 окт 2006 16:28

Пичове, днес бях на диагностика. Всичко се оказа наред. Кабели, филтри, абе нямаше забележка. Майстора обаче ми каза да си сменя свещите. Сега съм с NGK на 3-4 хиляди (не им знам цифрите, знам че са по каталог за моя двигател - триелектродни и струваха 50 лв.) Той твърди, че на газ се кара с еднополюсни и ми каза да си взема NGK BPR 5 E. Според него това ще свали 2-3 литра на 100 км в София (при нормално каране разбира се). Моля по-знаещите или патили да си кажат мнението.
Знам, че има много изписано по темата, ама не намерих нищо за моя двигател, та затова питам. Моля ви не ме хранете за търсачката - вече пробвах!

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 12 окт 2006 16:35

Виж сега за да свалиш разхода си завих дозатора за газ (тройника, може и да е двойник) да не може да дига над 4000 оборота ...ето така ще си свалиш разхода ... аз лятото го бях поразвил малко ... 150 по магистралата за пловдив ама 15 литра си гълта ... сега съм го завинтил яко ... и 11 /100 градско на газ ....

Потребителски аватар
zgeorgiev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zgeorgiev » Чет 12 окт 2006 19:20

Ами днес ми ги нагласиха кранчетата на газ анализатор на уж перфектната позиция откъм харчене и откъм вървене :wink: . Ще видим колко е перфектна... Вървенето го докарва (преди малко ми играеха оборотите при спиране, сега не) остава само и харченето да е намаляло...

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 13 окт 2006 7:02

zgeorgiev написа:Пичове, днес бях на диагностика. Всичко се оказа наред. Кабели, филтри, абе нямаше забележка. Майстора обаче ми каза да си сменя свещите. Сега съм с NGK на 3-4 хиляди (не им знам цифрите, знам че са по каталог за моя двигател - триелектродни и струваха 50 лв.) Той твърди, че на газ се кара с еднополюсни и ми каза да си взема NGK BPR 5 E. Според него това ще свали 2-3 литра на 100 км в София (при нормално каране разбира се). Моля по-знаещите или патили да си кажат мнението.
Знам, че има много изписано по темата, ама не намерих нищо за моя двигател, та затова питам. Моля ви не ме хранете за търсачката - вече пробвах!

Аз сега горя 10,5-11 с триполюсни свещи на 20 хиляди км -значи като туря еднополюсни ще харча по 7,5-8 газ.... Вече бягам към магазина....
Кьораво куцо и сакато мастор става в тая държава....

Потребителски аватар
digigi
Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
Двигател: 2019

Мнениеот digigi » Пет 13 окт 2006 7:57

Колега "zgeorgiev" като си разбереш разхода сега пиши да разберем и ние тук! На мен специално ми е интересно да разбера дали наистина от еднополюсните свещи може да се промени разхода :roll:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 13 окт 2006 9:47

настройката с газ анализатор в никой случай не ти дава икономия ! Защото аз като ходих оня ми вика ... на високи обороти 4000 ти е бедна сместа и разви тройника ... това добре ... върви си колаат ама и гори 14-15/100 градско ... а сега аз като позавих малко тройника от две седмици , насам засичам ..ето тази сутрин 231 км с 25.74 литра (10.88 литра/100), избирай сам ... или икономия или да си пръв на светофара. Като ти е спъната малко колата е по добре , щото аз напоследък се правя на мъж нещо и ме е страх да не вляза в новините!

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 13 окт 2006 10:51

digigi написа:...... На мен специално ми е интересно да разбера дали наистина от еднополюсните свещи може да се промени разхода :roll:

Това за еднополюсните свещи е такава глупост,че няма на къде!:evil:
Тоя майстор дето е казал,че с тях ще гори по-малко на газ отколкото с триполюсните е пълен лаик - занаятчия - чул- недочул отнякъде! :evil:

Каква е основната разлика м-у едно и триполюсните свещи ?
И защо се предпочитат триполюсните ? Да не развивам теориите на физиката!

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 13 окт 2006 11:40

WDW написа:
digigi написа:...... На мен специално ми е интересно да разбера дали наистина от еднополюсните свещи може да се промени разхода :roll:

Това за еднополюсните свещи е такава глупост,че няма на къде!:evil:
Тоя майстор дето е казал,че с тях ще гори по-малко на газ отколкото с триполюсните е пълен лаик - занаятчия - чул- недочул отнякъде! :evil:

Каква е основната разлика м-у едно и триполюсните свещи ?
И защо се предпочитат триполюсните ? Да не развивам теориите на физиката!
Аз си смених триполюсните с еднополюсни и разлика никаква,работи перфектно :wink:

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 13 окт 2006 12:34

Разликата ще я усетиш едва когато започне да ти се износва еднополюсната свещ! До тогава разлика никаква!
Тя и триполюсната работи само с единия !

Потребителски аватар
zgeorgiev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zgeorgiev » Пет 13 окт 2006 13:14

Значи викате, че няма смисъл да давам нови пари за глупости. Аз вчера минах през "Ауто хелп" и питах за такива свещи. Казаха ми, че имат и струват 3,99 парчето, НО за моя двигател не са дадени в нито един каталог, аз да си решавам... Сега като ви слушам, май няма да купувам нови, още повече, че преди няколко месеца дадох 50 лв за триполюсни и ми е малко странно 16 лв да ми решат проблемите от 1 година насам :roll:

Върни се в “Автогазови уредби”