1.8 PF - каква газова - обикновенна или инжекция?
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
1.8 PF - каква газова - обикновенна или инжекция?
Някакви зли мисли са ми дошли за газ... Мотора е 1.8 PF 107коня Digifant 2. Интересно ми е мнението ви за това каква да е газовата? Обикновенна или инжекцион? Страх ме е от гърмежи и вредата им за дебитомера и дросела(доколкото съм чул при инжекциона го няма това явление) ,но струва ли си за такъв стар вид инжекцион да купувам ГИ
Очаквам мненията ви 

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: 1.8 PF - каква газова - обикновенна или инжекция?
При всяко положение ще е по-добре ГИ, защото с обикновенна вероятно ще пригърмява: viewtopic.php?f=22&t=74615&start=0&hilit=%D0%B3%D0%B0%D0%B7+%D0%BD%D0%B0+1.8+PF+%D0%B8%D0%BD%D0%B6%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Kaкъв е проблема с въздрастта на колата? ГИ спокойно може да се свали и да се премести на друга кола,при добро желание.Винаги си струва инвестицията за ГИ независимо от въздрастта на колата и марката и модела...Стига да можеш да си го позволиш де.
- pe6kata
- VW експерт

- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
карам пф на метан с най-обикновена система и никакъв проблем
ръгай си едно обикновено газово, кви инжекциони... то да не мислиш че газов инжексион е китка за мирисане, особено по-евтин
ръгай си едно обикновено газово, кви инжекциони... то да не мислиш че газов инжексион е китка за мирисане, особено по-евтин
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
pe6kata написа:карам пф на метан с най-обикновена система и никакъв проблем
Точно
А и до колкото си спомням по-старите мотори(не само при vw )са с така наречения фулгруп впръскване или всички дюзи пръскат наведнъж иили две по две.
После газовия инжекцион ще работи отвратително.И трудно ще се нагласи поне на празен ход да работи равномерно.Веднъж слагахме на американски голф 3 1.8 пълна инжекция Г.И. и резулатата беше отвратителен.Нито празен ход можеше да и се нагласи нито разхода.На Ситроен Ксара от същите години е същата работа.
На Пасат с 2Е се получи добре с Г.И.
- pe6kata
- VW експерт

- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
в случая пб/пф е фул груп
но колата не е претенциозна, за мен е напълно безсмислено ги. ГИ се слага тогава, когато с обикновено неможе,един вид по необходимост.
но колата не е претенциозна, за мен е напълно безсмислено ги. ГИ се слага тогава, когато с обикновено неможе,един вид по необходимост.
- Gigabyte
Утре имам час и най-после ще монтирам газово
Реших да е ГИ на марката AG Zenit. Чета ,че е полска ,едно приятелче сложи на скоро и е доволен много 
После да няма теми , ей да се ева у гЛаъта що не ви послушах?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Bai Sando написа:А и до колкото си спомням по-старите мотори(не само при vw )са с така наречения фулгруп впръскване или всички дюзи пръскат наведнъж иили две по две.
После газовия инжекцион ще работи отвратително.И трудно ще се нагласи поне на празен ход да работи равномерно.Веднъж слагахме на американски голф 3 1.8 пълна инжекция Г.И. и резулатата беше отвратителен.Нито празен ход можеше да и се нагласи нито разхода.На Ситроен Ксара от същите години е същата работа.
На Пасат с 2Е се получи добре с Г.И.
Проблема не е бил в впръскването защото до колкото си спомням 2Е е Фул груп също, а по-късните версии AGG ако не се лъжа е със последователно впръскване. Нещо друго им бяга на газаджиите ама то това си е цяла наука...
- Bai Sando
Да.2Е-то стана,макар,че и 4-те праскат наведнъж.А на американския 1.8 който беше 2 по 2 и разни там ксари-мари и други френски изгъзици грозно работеха,защо и аз незнам 
- Gigabyte
Аз за сега съм си предоволен от инвестицията ,джоба ми си отдъхна малко 
Bai Sando написа:А и до колкото си спомням по-старите мотори(не само при vw )са с така наречения фулгруп впръскване
AEK фулгруп ли е?
- Bai Sando
Carfan написа:Bai Sando написа:А и до колкото си спомням по-старите мотори(не само при vw )са с така наречения фулгруп впръскване
AEK фулгруп ли е?
Не.Той е от по новите и всяка дюза си е отделно.
Върни се в “Автогазови уредби”