значи доиде времето и аз да питам неколко неща при каране на газ.
1.сутрин докато е студена като я запаля на бензин не работи като преди (в смислел равномерно ) а и от зад излиза черен пушек които преди да монтирам газовата го нямаше,веднага щом обърна на газ висчко се нормализира
2.разхода ми е доста висок,значи с 26литра газ съм минал 190км от които 100 са извън градско (не съм карал с повече от 120) а останалите които съм минал градско съм карал като дядо както си пише по книгите за икономично каране
П.П значи карам с спортен филтер КН + интейк за студен въздух които го махнах за да видя дали ще има резултат
П.П искам да кажа също че оборотите излизат на газ няма проблеми с прекъсване или предръпване
няколко казуса с газова уредба
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
няколко казуса с газова уредба
Последна промяна от landwarrior на Пет 14 окт 2005 2:14, променено общо 1 път.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
- cerosina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не си писал къф ти е мотора ? Имаш ли ламбда емулатор, ламбда сонда ?
Ако си като моя Пасат моно , РП мога да ти кажа че проблема ми беше същия , сутрин като паля и след 30 секунди равномерно горене, почва да пуши леко и да работи неравномерно. Оказа се че компа ( МоноМотроник ) се сбърква след известно време каране и си мисли че ти е много бедна сместа ( тя такава си е ама на газ ) и минава в някакъв такъв режим в който пуска мах бензин и колата се дави.
За да провериш дали е това, рестартирай компа ( Откачаш + на акумулатора и окъсяваш така откачения проводник с маса за 15 мин. ) и ако се оправи значи е това за което ти говоря.
Оправянето е за малко след около 100на километри пак ще задими.
Там отговори ми на въпросите най-отгоре и пиши кво е станало и ако ситуацията е като при мен ще ти кажа как го оправих.
Ако си като моя Пасат моно , РП мога да ти кажа че проблема ми беше същия , сутрин като паля и след 30 секунди равномерно горене, почва да пуши леко и да работи неравномерно. Оказа се че компа ( МоноМотроник ) се сбърква след известно време каране и си мисли че ти е много бедна сместа ( тя такава си е ама на газ ) и минава в някакъв такъв режим в който пуска мах бензин и колата се дави.
За да провериш дали е това, рестартирай компа ( Откачаш + на акумулатора и окъсяваш така откачения проводник с маса за 15 мин. ) и ако се оправи значи е това за което ти говоря.
Оправянето е за малко след около 100на километри пак ще задими.
Там отговори ми на въпросите най-отгоре и пиши кво е станало и ако ситуацията е като при мен ще ти кажа как го оправих.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колегата мнго добре те е питал за какъв мотор става въпрос.Според мене е богата горивна смес.Този който ти е слагал газовата пипа ли ти центровки и др. такива.Аз съм с Г3 МоноМотроник 1.8 АБС мотор, и когато ми слагаха газовата изрично предопредих да не пипат никакви центровки.Нямам никакви проблеми при превклучване.Единственото е когато двигателя е загрял и превключа на бензин за около 10 сек падат оборотите но компеца си ги вдига нормализира и няма проблем.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
11
ANNIHILATOR написа:.
колеги ,днес ходих до едни газаджий на Самоковско шосе срещу ОМВ на горубляне и проблемите се оказаха както и вие казахте :пушека е прозлизал от два плоблема
1.много богата смес
2.компа е трупал грешки( маистора каза че го бил ''откачил''

а отностно разхода пипна тук там и каза че трябва да е макс 10-11/100 градско и че го бил оправил -ще видим как е сега

Надявам се че сега всичко ще е наред

П.П 1.8 моно е мотора,уж го бех написал ама го променях 10 пъти за да стане по ясно за какво става дума

Върни се в “Автогазови уредби”