Голф 3 ГТИ 115к.с. - проблем с газта. - Проблемът решен!!!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
MandalaY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Голф 3 ГТИ 115к.с. - проблем с газта. - Проблемът решен!!!

Мнениеот MandalaY » Нед 22 окт 2006 21:31

Ситуацията е следната - колата работи добре на бензин. След превключване на газ продължава да работи идеално една-две минути, след което започва да си мени оборотите и в крайна сметка гасне. Ако се подаде газ след като започне мененето на оборотите - пак си заспива за около минута и след това пак същото... ужас. Много е дразнещо.

Смених свещи, прегледах цялата ел.система. Ходих на диагностика. Изчистих моторчето за празен ходи и т.н. - проблема си седи:( Ако някой има идея...да сподели.

Благодаря предварително.

Последна промяна от MandalaY на Пон 23 окт 2006 18:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 22 окт 2006 23:06

Може и да се изказвам неподготвен, но:
моторчето за празен ход каква пък роля има при работа на газ?

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Пон 23 окт 2006 11:34

vasstop написа:Може и да се изказвам неподготвен, но:
моторчето за празен ход каква пък роля има при работа на газ?

ами и на газ и на бензин степ мотора ти поддържа оборотите, зададени от компа, тъй като компа си е включен и управлява степ мотора и ъгъла на запалване, само че не може да променя сместта, тъй като инжекторите не работят.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 23 окт 2006 11:45

Така е моторчето за празен ход си работи и на газ но проблема не е в него щом на бензин е ок.Не сменяй повече работи щом на бензин е добре а се насочи към газовата,там ти е проблема.Регулирай си от изпарителя празния ход от болчето за регулиране и всичко ще е наред :wink: п.п Колата ти е 1984куб а не 1980куб :wink:

Потребителски аватар
MandalaY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MandalaY » Пон 23 окт 2006 17:37

rusiq_24 написа:Така е моторчето за празен ход си работи и на газ но проблема не е в него щом на бензин е ок.Не сменяй повече работи щом на бензин е добре а се насочи към газовата,там ти е проблема.Регулирай си от изпарителя празния ход от болчето за регулиране и всичко ще е наред :wink: п.п Колата ти е 1984куб а не 1980куб :wink:

Днес това направих. Отидох при газаджийте и ми врътнаха болчето, за което говориш - колата заспа. Работи по-добре на газ и върви напълно задоволително.

P.S Много се кефя, че имам още 4 кубика над 1980, сега като знам това вероятно голфа ще тегли повече :P :arrow: joke, no offence :P

Потребителски аватар
jojo84
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jojo84 » Пон 23 окт 2006 18:43

милсля, че темата трябва да бъде заключена колеги

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Вто 24 окт 2006 18:32

MandalaY написа:
rusiq_24 написа:Така е моторчето за празен ход си работи и на газ но проблема не е в него щом на бензин е ок.Не сменяй повече работи щом на бензин е добре а се насочи към газовата,там ти е проблема.Регулирай си от изпарителя празния ход от болчето за регулиране и всичко ще е наред :wink: п.п Колата ти е 1984куб а не 1980куб :wink:

Днес това направих. Отидох при газаджийте и ми врътнаха болчето, за което говориш - колата заспа. Работи по-добре на газ и върви напълно задоволително.

P.S Много се кефя, че имам още 4 кубика над 1980, сега като знам това вероятно голфа ще тегли повече :P :arrow: joke, no offence :P
E радвам се че съм познал проблема а за четирите кубика така е сега вече наистина ще върви доста повече като ги знаеш :lol: :lol: :lol: За тях се бях пошегувал не знам как си го приел но гледам че си го поправил на аватора си :wink: п.п Да наистина и според мен темата е за :lock: понеже проблема е решен :wink:

Върни се в “Автогазови уредби”