Голф 4 1.8Т GTI с газов инж. BRC sequence работи на 3цилинд.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
vpower
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 1.8Т GTI с газов инж. BRC sequence работи на 3цилинд.

Мнениеот vpower » Вто 04 ное 2008 10:03

Здравейте,
колата е Голф 4 GTI 1.8Т с газов инжекцион BRC sequence и от известно време имам много неприятен проблем - колата се тресе и работи на 3 цилиндъра като от време на време се оправя после пак се разваля и така вече от 2месеца. Когато премина на бензин не се оправя веднага ами трябва да карам около 10км след което се изчиства и върви без никакви грижи на бензин. Когато прехвърля отново на газ първоначално е добре и върви както трябва но след известно време пак се разваля и направо не се издържа. Правиха ми диагностика и преглед на свещи и кабели, но нищо им няма. Вчера ходих в BRC и първо ми казаха че това е централен проблем с бобина или цилиндър, но след като им доказах че на бензин няма такива номера, те правеха, струваха и нищо не измислиха, казаха ми че катализатора миришел и може и да е от това, но въобще не бяха убедителни и останах с много лошо впечатление от тях и заради отношението и моткането им.
Някой ако може да помогне със съвет ще бъде добре, но ако не се намери решение ще ходя да махам газовата и проблемите ще се решат :-).

Поздрави!

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 04 ное 2008 10:24

По принцип от газта компа трупа грешки. На диагностиката нищо ли не показа :roll:

vpower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpower » Вто 04 ное 2008 11:04

На диагностиката имаше единствено нормалната грешка когато си на газ, за горивото че не е в допустимите граници.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 04 ное 2008 22:59

Това не е нормална грешка - не е настроен хубаво инжекциона!
Сори батка, но днес купих софт за Бигаз... за БРЦ ще бъде след няколко месеца, че и той е към 300-400-500 лв сигурно... :roll:

Потребителски аватар
mmkosev
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.8Т GTI с газов инж. BRC sequence работи на 3цил

Мнениеот mmkosev » Пет 07 ное 2008 19:57

ЗДРАВЕИ АЗ ГО ИМАХ СЪщИЯ ПРОБЛЕМ.ОКАЗА СЕ чЕ МИ ПРАВИ ПРОБЛЕМ КУПЛУНГА МЕЖДУ КОМПА И ДюЗИТЕ
vpower написа:Здравейте,
колата е Голф 4 GTI 1.8Т с газов инжекцион BRC sequence и от известно време имам много неприятен проблем - колата се тресе и работи на 3 цилиндъра като от време на време се оправя после пак се разваля и така вече от 2месеца. Когато премина на бензин не се оправя веднага ами трябва да карам около 10км след което се изчиства и върви без никакви грижи на бензин. Когато прехвърля отново на газ първоначално е добре и върви както трябва но след известно време пак се разваля и направо не се издържа. Правиха ми диагностика и преглед на свещи и кабели, но нищо им няма. Вчера ходих в BRC и първо ми казаха че това е централен проблем с бобина или цилиндър, но след като им доказах че на бензин няма такива номера, те правеха, струваха и нищо не измислиха, казаха ми че катализатора миришел и може и да е от това, но въобще не бяха убедителни и останах с много лошо впечатление от тях и заради отношението и моткането им.
Някой ако може да помогне със съвет ще бъде добре, но ако не се намери решение ще ходя да махам газовата и проблемите ще се решат :-).

Поздрави!

Потребителски аватар
oicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oicho » Съб 08 ное 2008 5:01

един малко странен проблем имах мн подобен оказа се слаба връзка между буксите на дузите

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Съб 08 ное 2008 8:05

Всичко това се разбира при едно закачана на ГИто към компа. :D

vpower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpower » Сря 12 ное 2008 12:11

Мерси за полезните отговорите, онези от БРЦ го закачаха на компа да гледат ГИ но май само се дзвериха. Това за лош куплунг или връзка звучи логично така че ще ги накарам да го прегледат и пак ще пиша :-)

YaNeV777
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: AGU

Re: Голф 4 1.8Т GTI с газов инж. BRC sequence работи на 3цилинд.

Мнениеот YaNeV777 » Вто 17 юли 2012 15:16

Здравейте колеги! В момента имам много подобен(да не кажа същия) проблем. Карам Голф ГТИ 98г. с газ. Проблема е че от 2 дена след като запаля не иска да ми минава на газ и като подам газ колата се тресе цялата, но само при ниски обороти, при по високите явно не се усеща толкова. Имам чувството че ми работи на 3 цилиндъра, но не знам дали е от свещи и кабели или от газовия инжекцион, защото вчера успя някак си да мине на газ и нямаше проблеми нито на газ, нито на бензин. Много ще съм благодарен ако някой ми даде съвет!

vpower
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.8Т GTI с газов инж. BRC sequence работи на 3цилинд.

Мнениеот vpower » Пон 06 авг 2012 16:09

При мен в крайна сметка се оказа дебитомер, но го установих чак когато колата вече не искаше и да запали. След като го смених с рециклиран, колата пак литна :-)

Върни се в “Автогазови уредби”