Vlad777 написа:Много важно е при монтаж и преди настройка на газ да се направи следното:
- Смяна въздушен филтър
- Проверка/смяна свещи - за газ препоръчително едноелектродни
- Кабелите ако не са читави също да се подменят
След това вече правиш настройките. Но ако има грешка в дебитомера, то от това може да е целия проблем, но не пречи да прегледаш и свещите!
Ами само кабели и свещи не са сменяни. Кабелите ми изглеждат читави(отделно вчера на тъмно я изфорсирах и нямаше светкавици, би трябвало да са ОК), но свещите не съм ги гледал, явно тях ще сменям... А колкото до грешката, дебитомера си показва стойности на VAG-com(което ми говори, че проблема не е в него), по принцип грешката която съм написал е свързана с входящия въздух или поне това ми говори на мен, P0102 Mass or Volume Air Flow Circuit Low Input. Грешката е изчистена, но в момента нямам идея дали пак се е записала, проблемът се състой в това, че в момента изпуска неизгоряла газ по гърнетата и там изгяря и съответно гърми и пука. Или поне аз така си го обяснявам. Газаджиите предполагам са сваляли дебитомера и от там е изкарало тази грешка, но понеже нямат vag-com не са я видяли и съответно изчистили, аз съм я изчистил, но дали се е записала пак само VAG може да каже, а за съжаление аз нямам ;( Освен на сляпо да сменям свещи пък квот сабя покаже