проблем с паленето на газ-клапан
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
проблем с паленето на газ-клапан
за колата от гаража става дума.Карам само на газ поради изгоряла бенз.помпа.Днеска оставих колата и отидох да си свърша работа. След час се връщам,въртя ключа,няма никой. индикатора в зелено за газта си свети,но не пали,Направи ми впечатление че при подаване на контакт чух цъкване,но ми се губеше един характерен шум. След многобройни опити запалих и отидох при едни газаджии.Казах им какъв е проблема,а те ми викат: "колата на слънце ли е била"? аз викам "Да". И оня газаджията се врътна и вика :"не ти отваря клапана поради високо налягане от жегата,днеска си 10-тия с този проблем".Така ли е в действителност??
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с паленето на газ-клапан
Да, така е. Ако клапанчето е NLP, или турско Ловато, не може да отвори при по-високо налягане, съчетано с натрупване на боклуци в клапана.
- stefarata
muns61 написа:Да, така е. Ако клапанчето е NLP, или турско Ловато, не може да отвори при по-високо налягане, съчетано с натрупване на боклуци в клапана.
мога ли да му направя една профилактика или направо ново
Последна промяна от stefarata на Пет 22 юни 2012 22:28, променено общо 1 път.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Можеш,но не е гаранция,че пак няма да ти направи номер.Или търси друго(по възможност да не е турско)най-добре BRC.
- stefarata
още с развиването на шестограма тегна графитена чешма
. отворих го ,зачистих филтърчето ,защото за момента нямам друго и затворих.Дано да е била тази причината.Ако ли не-поне вече знам как да сменя филтърчето 

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
stefarata написа:още с развиването на шестограма тегна графитена чешма. отворих го ,зачистих филтърчето ,защото за момента нямам друго и затворих.Дано да е била тази причината.Ако ли не-поне вече знам как да сменя филтърчето
може ли да опишеш как става,понеже и аз имам подобен проблем... когато колата е напечена и пали на бензин,но на газ в момента в който прехвърли и умира... с ловато съм,но не знам дали е турско,слагано е 2008ма ново и оттогава нищо не е барано,но колата си върви,само този проблем който прави понякога
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам абсолютно същия проблем - когато колата е напечена или двигателят е загрял, не успявам да прехвърля на газ. Успея ли да прехвърля на газ, си върви нормално.
- stefarata
Mladenski написа:И аз имам абсолютно същия проблем - когато колата е напечена или двигателят е загрял, не успявам да прехвърля на газ. Успея ли да прехвърля на газ, си върви нормално.
Почисти клапана или си намери нов.много е кофти особено ако нямаш бензинова помпа като мен
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
stefarata написа:Mladenski написа:И аз имам абсолютно същия проблем - когато колата е напечена или двигателят е загрял, не успявам да прехвърля на газ. Успея ли да прехвърля на газ, си върви нормално.
Почисти клапана или си намери нов.много е кофти особено ако нямаш бензинова помпа като мен
разяснете как се чисти?
-
- Автомобил:
- Двигател:
И на мен ми го прави тоя номер на аудито като го напече на паркинга на работата. Ма му хванах цаката. Давам да е на контакт и като чукна леко(нося си малко чукче) и веднага отваря. Неудобството е, че трябва да се отваря капака всеки път като направи номер. Макар че откакто го изчистих само веднъж ми право ядове. Забелязвам, че клапаните ловато го правят тоя номер много. Моя, на бащата и на един приятел се ловато, и все тоя номер правят.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Правят го когато се повиши налягането на газта.Може би нарочно,но на голямо налягане не отварят.Или нов клапан,или по-малко газ в бтилката/моя идея/,или паркирайте на сянка.
- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
Може да се постави реле за да има по- силен ток до клапана
На доста коли е направено вече и е по- добре така 

- sp_konsulov
- Автомобил:
- Двигател:
По-голямо напрежение се осигурява така, а не ток.
SpeeDLine написа:Може да се постави реле за да има по- силен ток до клапанаНа доста коли е направено вече и е по- добре така
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам въпрос имам голф двойка ,почистих карборатора със спрей за почистване налях бензин после работи разкарха го малко след няколко дена запалих на бензин превключих на газ и край после нито на бензин пали нито на газ бях сменил бензиновия клапан преди на газ си палеше от ряз ?Въобще не разбирам от цялата история с колите съм много бос сега какво да направя и кого да викам газаджия ли монтьо р ли да я домъкна до Елкон ли не знам??
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Провери първо токовете,дали има искра и после пробвай на бензин и провери дали хвърля бензин в карбуратора.
Върни се в “Автогазови уредби”