Масло в изпарителя???
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Масло в изпарителя???
Колеги,днес си сменях мембраните и какво да видя-масло в отделението за газ,което няма нищо общо с водното-а и нямам масло в антифриза.Цялото голямо платно е мазно,все едно съм излял 20грама масло отгоре му.От къде може да е дошло,нивото на маслото ми не е мърдало скоро,а се съмнявам да е върнало през плочката,та през двата маркуча,тройника че чак до изпарителя 

- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Масло в изпарителя???
Сигурен ли си,че това не е антифриз,защото той също е мазен и след избърсване също остава мазно?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Момчета? откога карате на газ Вие? пробки имате по тея изпарители за източване на "маслото"
пробки заводски и прекрасни

тежки фракции в пропан бутана, казано на наш си език.
Edit: извинявам се, тогава.
Не ти намаляват работните течности по двигателя, но ти искаш някой да ти напише "масло е". Значи е масло.
пробки заводски и прекрасни

тежки фракции в пропан бутана, казано на наш си език.
Edit: извинявам се, тогава.
Не ти намаляват работните течности по двигателя, но ти искаш някой да ти напише "масло е". Значи е масло.
Последна промяна от bobocamaro на Сря 19 дек 2012 19:42, променено общо 1 път.
- toshara
Колега,изпарителя вътре е като нов,защото скоро го чистих(преди 1-2 месеца).За толкова период,не мисля,че може да се отложи толкова масло-колата се кара на газ от 6 години и никога не е имало толкова-имало е само нагар и графит...
За антифриз съм 100% сигурен,че не е.Вътре не беше буламач,а чисто масло по голямото платно,а всичко друго беше като ново-отделението за високото налягане и т.н. бяха като на нов изпарител
Изпарителя е BRC AT90P -вакуумен.
За антифриз съм 100% сигурен,че не е.Вътре не беше буламач,а чисто масло по голямото платно,а всичко друго беше като ново-отделението за високото налягане и т.н. бяха като на нов изпарител

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ами на такава газ си попаднал.Не се шашкай,от газта е това масло.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
toshara написа:Колега,изпарителя вътре е като нов,защото скоро го чистих(преди 1-2 месеца).За толкова период,не мисля,че може да се отложи толкова масло-колата се кара на газ от 6 години и никога не е имало толкова-имало е само нагар и графит...
За антифриз съм 100% сигурен,че не е.Вътре не беше буламач,а чисто масло по голямото платно,а всичко друго беше като ново-отделението за високото налягане и т.н. бяха като на нов изпарител![]()
Няма как да дойде това масло там, освен ако не минава маслена магистрала през изпарителя. От маркучите с антифриз е логично да НЕ е - нали казваш, че течността си е ОК и не е смесена с масло. Вероятно е от самата газ. Като развия пробката отдолу за боклуците и при мен излиза нещо подобно на масло. Точно такова мазно и със същия кафеникав цвят. Карай и не бой се.
- toshara
Явно съм попаднал на "хубава" газ...Иначе е изключено да е антифриз,просто изпарителя е така направен,че двете страни нямат нищо общо...А и масло в антифриза нямам 

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Изпарителя е вакумен и масло може да дойде от смукателния колектор. Ако маркуча на отдушника влиза в кутията на филтъра. Така си е заводски, но с времето почва да пропуска повече маслени пари . Учудващо те не се засмуквт от двигателя, а се отлагат в изпарителя или сервото на спирачките, което също смуче вакум от там. Пусни си маркуча на картерната вентилация под колата и ще решиш проблема.
Изпарителя е вакумен и масло може да дойде от смукателния колектор
Малко вероятно в предвид диаметъра на отвора(жигльора) към изпарителя и посоката на работа.
И дори да е възможно,откъде е маслото в ел. изпарителите?
Залагам за помпите в някои газстанции.
- toshara
Не е от вакуума,във отделението за вакуума няма и грам масло...А и отделението за мембраната на вакуума от другата страна на изпарителя.Странно 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
От газта е.Много теми имаше за омаслени монота и никой не ще да вярва,че е от газта.
Върни се в “Автогазови уредби”