Не ще да работи колата на бензин а само на газ. Помощ!!!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
valerko
Автомобил:
Двигател:

Не ще да работи колата на бензин а само на газ. Помощ!!!

Мнениеот valerko » Вто 14 ное 2006 23:26

Колеги спасявайте положението, много Ви моля.
От наколко дни съм на газ и ми се тииииит майката.
1. Първия и втория ден добре и на бензин и на газ. Разлика между газ и бензин никаква във вървенето.
2. Третия ден на газ започна да гасне като изключа от скорост и почнах да карам на бензин.
3. На четвъртия ден понеже ми беше за смяна гърнето отидох да ми го сменят, и човека дето ми го смени го помолих да настрои газираната да не гасне. Настрои я, не гасне в момента, вярно бая спъната е, обаче ми каза че поне ще ми е икономична.
4. На следващия ден /вчера/ - изненада. Колата запали сутринта на бензин, след 10-тина минути угасна и не пали въобще на бензин. Върти като откачена но не ще. Викам си бензина е свършил. Сипах - таратанци. Имам подизрение че ключа газ/бензин е заминал.
5. Тая сутрин на газ викам си при -2 градуса няма да палне. Врътнах......ебаси мамата....запали по добре от на бензин.

Те това е с мойта газова. Още малко ще я потърпя и ще изскубя всичко и у мазето.

Моля, някой да сподели ако има идеи по проблемите.

Колата е моноинжекция. Агуто е бутилка и сонда ICOM - италиански, изпарител Stefaneli или нещо подобно, електрически - стар, газов клапан BRC - нов, ключ газ бензин BRC Time - нов.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 14 ное 2006 23:28

valerko, тази тема четеш ли я или само си пишем ей така за разнообразие... ?

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=363189

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Сря 15 ное 2006 0:19

mhihi

valerko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valerko » Сря 15 ное 2006 8:37

vasstop написа:valerko, тази тема четеш ли я или само си пишем ей така за разнообразие... ?

И какво общо имат двете, че не се сещам. Освен, че и тая е от мене. Вече проблема ми е съвсем различен.

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Сря 15 ное 2006 8:42

изкарай едната клема на акумулатора за 1 мин и пак я закачи и пробвай на бензин да запалиш /компа вероятно е натрупал грешки/.
и разгледай предната тема да си нагласиш колата както ти харесва на тебе /не е никак сложно - просто иска лека тренировка/

valerko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valerko » Сря 15 ное 2006 10:30

ivo123 написа:изкарай едната клема на акумулатора за 1 мин и пак я закачи и пробвай на бензин да запалиш /компа вероятно е натрупал грешки/.
и разгледай предната тема да си нагласиш колата както ти харесва на тебе /не е никак сложно - просто иска лека тренировка/

Благодаря, ще пробвам веднага и ще пиша.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 15 ное 2006 11:16

valerko написа:
vasstop написа:valerko, тази тема четеш ли я или само си пишем ей така за разнообразие... ?

И какво общо имат двете, че не се сещам. Освен, че и тая е от мене. Вече проблема ми е съвсем различен.

Какво общо имат двете ли???
Ами отнася се за една и съща кола, за една и съща уредба и за един и същи човек. Не можеш да пускаш -найсе различни теми заради това, че не знаеш как да боравиш с превключвателя газ<->бензин.
Отделно, че не си и посочил за каква кола става дума.

valerko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valerko » Сря 15 ное 2006 13:34

vasstop написа:
valerko написа:

Какво общо имат двете ли???
Ами отнася се за една и съща кола, за една и съща уредба и за един и същи човек. Не можеш да пускаш -найсе различни теми заради това, че не знаеш как да боравиш с превключвателя газ<->бензин.
Отделно, че не си и посочил за каква кола става дума.

Не знам....какво има да се знае толкова - има две позиции на ключа, на едната от които не работи колата. Съответно имам проблем. И затова си задавам въпросите. Нали тука се задават въпроси....или съм се объркал. А относно колата - синя е.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 15 ное 2006 16:29

valerko написа: Нали тука се задават въпроси....или съм се объркал. А относно колата - синя е.

Не си се объркал, но правилата са за всички и са за да се спазват.
А когато разбереш каква точно ти е колата ми се обади на лични за да ти отключа темата и да можеш да си зададеш въпросите правилно и на място.

Върни се в “Автогазови уредби”