Почистване на газови инжектори?
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Почистване на газови инжектори?
Хмммм,може и това да е,като се върна от търговище ще проверя на микрометър какво сме направили,при показанията последния път ходът на буталцето варираше между 0.55/0.60 мм
- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
При 0.55 до 0.60 няма начин да имаш проблеми, това което описваш че не иска да се изфорсира се случва при разстояние под 0.30 или затегнати почти докрай буталца, хвани реглажния винт с едни обикновени клещи, както са на колата без да демонтираш нищо, и отвий всички реглажни винтове с по 45 градуса всеки, колата ще ти тръгне веднага. 

eurogas написа:При 0.55 до 0.60 няма начин да имаш проблеми, това което описваш че не иска да се изфорсира се случва при разстояние под 0.30 или затегнати почти докрай буталца, хвани реглажния винт с едни обикновени клещи, както са на колата без да демонтираш нищо, и отвий всички реглажни винтове с по 45 градуса всеки, колата ще ти тръгне веднага.

Разбирам, че това се е случило непосредствено след монтажа на рейката, но просто за спорта да споделим, че може и да е от слабото налягане на газта по това време. Не зная с каква система е колегата, и ако прага на налягане при което да превключва на бензин е смъкнат много ниско, а времето за реакция е много, например под 0.3 бара за да кажем 5 секунди.... и също ако е дърво системата с кофти корекция по налягане. Ефекта ще е както го описва колегата
- PuShE_
- Контакти:
Системата е Фобос 1,рейката е Риал със сменени гумички както на винтчетата така и на буталцата,ще пробвам утре с клещите но не мисля,че съм отпуснал празния ход малко,освен ако уреда не е мерил правилно,проверих по 3 пъти всеки инжектор,за прехвърляне мисля налягането беше 0.9 бара а времето 3сек,щуцерите са отворени на 2.2мм,но това го казвам по памет,утре ако не се получи с клещите ще закача колата и ще дам точно цифрите и ще снимам графиките 

PuShE_ написа:boyan.chav написа:PuShE_ написа:...Значи няма да търся майстор за калиброването...
В крайна сметка сам ли си ги почисти или ходи при майстор. Ако си ги почиствал сам какви са ти впечатленията?
Ами аз почистването го бях направил още преди да пусна темата,не ходих на майстор но след почистването разхода от 30 ми падна на 14,при положение че навремето ми харчеше 12 градско,вървежа в градски условия се подобри,колата започна да се рязка повече в ниските и го няма придърпването към 3000 оборота,извънградско също,преди повече от 200 не вървеше,сега си лепи 220.В момента все още не съм си довършил настройките по дюзите,но слагах инжекцион Мегаджет на едно аверче и си купих кабела за настройките който е същия като на Фобос,а в софтуера има заложена опция да се следи колко газ пускат дюзите,така че тея дни да се надявам да успея да си донастроя колата,когато довърша целия ремонт ще споделя изцяло какво съм правил,но онзи ден ми направи впечетление че изминах 65км със близо 7 литра газ,но този път не заредих от петрол а от Ромпетрол или ОМВ,не си спомням точно,като колата в повечето случаи я оставям да позагрее и имам няма и километър докато обърне на газ,като цяло за този пробег реално я карам 2-макс 3 пъти докато позагрее,след това не я оставам да изстине
По принцип не пиша по форуми, случайно попаднах тук, защото търсех определена информация, регистрирах се във вашият форум,защото съм просто изумен - КАК МОЖЕ ДА КАРАШ С 220 КМ/Ч ПО ПЪТЯ ПО КОЙТО АЗ МОЖЕ ДА СЪМ В КОЛАТА С ДЕТЕТО СИ
- PuShE_
- Контакти:
u238 написа:По принцип не пиша по форуми, случайно попаднах тук, защото търсех определена информация, регистрирах се във вашият форум,защото съм просто изумен - КАК МОЖЕ ДА КАРАШ С 220 КМ/Ч ПО ПЪТЯ ПО КОЙТО АЗ МОЖЕ ДА СЪМ В КОЛАТА С ДЕТЕТО СИ
Колега,нищо лично,но за 1 година колата съм я карал 4 пъти с такава скорост на магистралата след ремонти по двигателя,като те е страх от такива като мене можеш да караш извънградско,там карам със 100 макс

- PuShE_
- Контакти:
След близо 300км,повечето извънградско колата даде 8.5/100,проблемите със недостига се оправиха със наместването на маркуча след инжекторите 

Върни се в “Автогазови уредби”