Подходящи свещи за АБФ на ГАЗ и проблем
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Подходящи свещи за АБФ на ГАЗ и проблем
Здравейте, значи преди седмица сложих Газов инж. Фобос на колата Голф АБФ , за сега съм супер доволен от вървежа на колата , за харчене не съм засичал но с 30 литра изминавам 200 км извън градско и 100 км градско, в момента колата е със свещи BERU Platinium с 4 електрода, на много места чета,че за Газ е добре свещите да бъдат с 1 електрод та отивам в магазина и искам най-обикновени свещи да ама не продавача там който е в час ми казва че с такива свещи би се товарила бобината и може да има проблем за тази кола били с 3 електрода и най-добре било с 3 с 1 не било ок , имало свещи за ГАЗ NJK IRIDIUM по 43 лв парчето , или БЕРУ по 27 лв като днес видях моделите в нета и те са с 1 електрод но уж нещо имали по-специално , та да ми отговори някой навътре с нещата ако е удобно защо и какво да купя. Другия проблем дето имам е, че сутрин на студена кола пали нормално на бензин и работи но нещо не ми харесва как работи оборотите са стабилни около 900 в началото и сваля до 800 но нещо не ми харесва усеща се треперене на мотора и неспокойна работа , дори на студена кола като достигне и обърне на газ нещата са съвсем различни всичко заспива на бензин също като е топла нещата се стабилизират , та възможно ли е това да е от свещите уж съм купувал беру за 85 лв 4 бр. или да търся проблема в стъпков мотор и др. Третия ми въпрос е по-скоро само информативен и ако някой е пробвал чип+панелен КН филтър би ли имал какъвто и да е ефект на атмосферния мотор и би ли объркал газта, също така за чиповете имам и дизелов голф 1,9 ТДИ 90 коня но всеки ми казва да не си батисам мотора или турбото та изчетох но останах ненаясно. Моля за мнения и благодаря предварително за отговорите ви. !!!
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Re: Подходящи свещи за АБФ на ГАЗ и проблем
BERU Platinium с 4 електрода
ползваш едни от най-добрите варианти на пазара

освен да не е истинско, но на пасата от гаража е със същите ....
за друг вариант мога да препоръчам Денсо Иридиум /субаруто /

друг въпрос е дали няма друг проблем кабели, лули ... като се закачи на диагностика ще си каже
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да си каже ама не си казва всичко дава да е наред
ламбда сонда и тн та мисля стъпковия мотор да е все пак на 20 години кола почти.

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Колега какво стана, реши ли си проблема
Върни се в “Автогазови уредби”