Поло 6N2 1.4 16V 2000 година с газова REG сложена преди 2,5 месеца и почти 3000 км.
Зареждам последния работен ден преди нова година на Лукойл-а на изхода на София на магистрала Тракия. Вечерта влизам в колата и мирише на газ доста силно. Карах я като междувременно се измириса и я оставих. При следващо влизане в колата по-късно същия ден пак миришеше. Пак каране... пак я оставих за малко след което пак мирише... пак каране... нямаше как да ходя на майстор точно тогава по обясними причини. На другия ден сутринта отварям колата - НЕ мирише. От тогава досега повече не е мирисало.
Някой има ли обяснение?
Мисля, да изчакам да свърши бутилката, да заредя пак и да видя дали ще има проблем и чак тогава да ходя при майстора.
Пропуснах да кажа, че зареждачката за газта ми е в багажника, но досега 15-тина пъти съм зареждал и никога не е мирисало повече от минута след зареждане.
п.п. Видях, че има доста теми за миризма в купето, но точно като моята случка нямаше и затова пуснах нова тема.
Миризма на газ в купето след зареждане Поло 6N2 1.4 16V
Re: Миризма на газ в купето след зареждане Поло 6N2 1.4 16V
Точно на твоята случка ето ти оговор явно е разхлабена гаиката на зареждачката или на бутилката .Или съчмата на зареждачката испуска.Проверява се с водаи препарат за съдове намазва с гъбичка на зглобките и гледаш от къде испуска после притягаш ако е зареждачката или от вън да не ти мирише или нова .А гаста която ти мерише е гаста останала в трабичката от бутилката не испуска в тази посока ако всичко е ок там.За това на другата сутрин не ти е мирисало.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Що ти е вътре зреждачката? Изнеси я.
Somi написа:Точно на твоята случка ето ти оговор явно е разхлабена гаиката на зареждачката или на бутилката .Или съчмата на зареждачката испуска.Проверява се с водаи препарат за съдове намазва с гъбичка на зглобките и гледаш от къде испуска после притягаш ако е зареждачката или от вън да не ти мирише или нова .А гаста която ти мерише е гаста останала в трабичката от бутилката не испуска в тази посока ако всичко е ок там.За това на другата сутрин не ти е мирисало.
Ще изчакам до следващо зареждане и тогава ако мирише може да проверя с веро и след това при майстора...
Иначе в обяснението ти има логика...
muns61 написа:Що ти е вътре зреждачката? Изнеси я.
Като ми монтираха газовата майстора беше тръгнал да ми реже калника та едва го спрях... не можело да се монтира на пластмасовата задна броня отдолу защото имало точно под нея по-дебела ламарина и не ставало... явно не му се занимаваше...
Хареса ми след това как беше направил зареждачката в багажника и го оставих така, а и както написах по-горе досега проблеми съм нямал, макс минутка след като си тръгна от бензиностанцията и вече не миришеше на газ... това е първия проблем... ще видим какво ще стане, в краен случай ще я изнеса отвън ако не се реши този проблем.
Съчмата на края на зареждачката ти не ляга хубаво и газта,която е останала по тръбата от зареждачката до клапана за входящата газ (около 20см щом е вътре) ти омирисва за малко,и после няма вече какво,защото клапана на бутилката ти не дава на газта да излиза 

kr1s0 написа:Съчмата на края на зареждачката ти не ляга хубаво и газта,която е останала по тръбата от зареждачката до клапана за входящата газ (около 20см щом е вътре) ти омирисва за малко,и после няма вече какво,защото клапана на бутилката ти не дава на газта да излиза

Сигурно е така колега...
В четвъртък заредих и вечерта не миришеше... явно ще се случва само "понякога"...
Вече е сигурно, че проблема е в съчмата на зареждачката.
Днес заредих пак и понеже предния път бях затегнал здраво капачето на зареждачката като го развих и се чу как излезе остатъка от газта, която е в тръбата преди бутилката, явно тази съчма дето трябва да го задържа е аут...
Ще ходя при майстора, защото освен това понякога не превключва автоматично на газ, започва да пищи и се налага ръчно да превключвам...
Днес заредих пак и понеже предния път бях затегнал здраво капачето на зареждачката като го развих и се чу как излезе остатъка от газта, която е в тръбата преди бутилката, явно тази съчма дето трябва да го задържа е аут...
Ще ходя при майстора, защото освен това понякога не превключва автоматично на газ, започва да пищи и се налага ръчно да превключвам...
Ходих преди малко до майстора, според него капачката на зареждачката при завиване е бутала съчмата и затова е оставала незатворена. Отряза малко от резбата на капачката и каза, че би трябвало вече да няма проблем...
Върни се в “Автогазови уредби”