Миризма на газ в купето след зареждане Поло 6N2 1.4 16V

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Миризма на газ в купето след зареждане Поло 6N2 1.4 16V

Мнениеот delpi » Чет 03 яну 2013 21:00

Поло 6N2 1.4 16V 2000 година с газова REG сложена преди 2,5 месеца и почти 3000 км.
Зареждам последния работен ден преди нова година на Лукойл-а на изхода на София на магистрала Тракия. Вечерта влизам в колата и мирише на газ доста силно. Карах я като междувременно се измириса и я оставих. При следващо влизане в колата по-късно същия ден пак миришеше. Пак каране... пак я оставих за малко след което пак мирише... пак каране... нямаше как да ходя на майстор точно тогава по обясними причини. На другия ден сутринта отварям колата - НЕ мирише. От тогава досега повече не е мирисало.

Някой има ли обяснение?

Мисля, да изчакам да свърши бутилката, да заредя пак и да видя дали ще има проблем и чак тогава да ходя при майстора.
Пропуснах да кажа, че зареждачката за газта ми е в багажника, но досега 15-тина пъти съм зареждал и никога не е мирисало повече от минута след зареждане.

п.п. Видях, че има доста теми за миризма в купето, но точно като моята случка нямаше и затова пуснах нова тема.

Somi
Автомобил:
Двигател:

Re: Миризма на газ в купето след зареждане Поло 6N2 1.4 16V

Мнениеот Somi » Пет 04 яну 2013 13:35

Точно на твоята случка ето ти оговор явно е разхлабена гаиката на зареждачката или на бутилката .Или съчмата на зареждачката испуска.Проверява се с водаи препарат за съдове намазва с гъбичка на зглобките и гледаш от къде испуска после притягаш ако е зареждачката или от вън да не ти мирише или нова .А гаста която ти мерише е гаста останала в трабичката от бутилката не испуска в тази посока ако всичко е ок там.За това на другата сутрин не ти е мирисало.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 04 яну 2013 19:20

Що ти е вътре зреждачката? Изнеси я.

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Съб 05 яну 2013 11:54

Somi написа:Точно на твоята случка ето ти оговор явно е разхлабена гаиката на зареждачката или на бутилката .Или съчмата на зареждачката испуска.Проверява се с водаи препарат за съдове намазва с гъбичка на зглобките и гледаш от къде испуска после притягаш ако е зареждачката или от вън да не ти мирише или нова .А гаста която ти мерише е гаста останала в трабичката от бутилката не испуска в тази посока ако всичко е ок там.За това на другата сутрин не ти е мирисало.

Ще изчакам до следващо зареждане и тогава ако мирише може да проверя с веро и след това при майстора...
Иначе в обяснението ти има логика...

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Съб 05 яну 2013 11:58

muns61 написа:Що ти е вътре зреждачката? Изнеси я.

Като ми монтираха газовата майстора беше тръгнал да ми реже калника та едва го спрях... не можело да се монтира на пластмасовата задна броня отдолу защото имало точно под нея по-дебела ламарина и не ставало... явно не му се занимаваше...
Хареса ми след това как беше направил зареждачката в багажника и го оставих така, а и както написах по-горе досега проблеми съм нямал, макс минутка след като си тръгна от бензиностанцията и вече не миришеше на газ... това е първия проблем... ще видим какво ще стане, в краен случай ще я изнеса отвън ако не се реши този проблем.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Сря 09 яну 2013 0:08

Съчмата на края на зареждачката ти не ляга хубаво и газта,която е останала по тръбата от зареждачката до клапана за входящата газ (около 20см щом е вътре) ти омирисва за малко,и после няма вече какво,защото клапана на бутилката ти не дава на газта да излиза :beer

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Съб 12 яну 2013 14:15

kr1s0 написа:Съчмата на края на зареждачката ти не ляга хубаво и газта,която е останала по тръбата от зареждачката до клапана за входящата газ (около 20см щом е вътре) ти омирисва за малко,и после няма вече какво,защото клапана на бутилката ти не дава на газта да излиза :beer

:beer

Сигурно е така колега...
В четвъртък заредих и вечерта не миришеше... явно ще се случва само "понякога"...

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Нед 13 яну 2013 19:12

Вече е сигурно, че проблема е в съчмата на зареждачката.
Днес заредих пак и понеже предния път бях затегнал здраво капачето на зареждачката като го развих и се чу как излезе остатъка от газта, която е в тръбата преди бутилката, явно тази съчма дето трябва да го задържа е аут...
Ще ходя при майстора, защото освен това понякога не превключва автоматично на газ, започва да пищи и се налага ръчно да превключвам...

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Чет 17 яну 2013 9:05

Ходих преди малко до майстора, според него капачката на зареждачката при завиване е бутала съчмата и затова е оставала незатворена. Отряза малко от резбата на капачката и каза, че би трябвало вече да няма проблем...

Върни се в “Автогазови уредби”