Изпускане на газ от сачмата за пълнене
Изпускане на газ от сачмата за пълнене
При последните няколко пълнения съска газ като махнат дръжката за пълнене. Струята уж намалява и на една газ станция човека ми каза, че имало втори клапан и изпуснатото е газта само между вътрешния и външния клапан. Ще ходя при майстор днес ако успея, но ме интересува принципно как стоят нещата - да не вземе да ме успокоява, че няма проблем и да карам така. Проблемът е че по-предното пълнене за 20лв свърши след около 10км - ГИ мина на бензин, което може да стане и при износени свещи, но по-скоро газта изчезна.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Изпускане на газ от сачмата за пълнене
MMX написа:Проблемът е че по-предното пълнене за 20лв свърши след около 10км - ГИ мина на бензин, което може да стане и при износени свещи, но по-скоро газта изчезна.
Такъв "разход" може да се постигне само с теч в газовата система, според мен де

при почти всички има втори клапан при бутилката.
тоя теч от съчмата се отстраняква само с ново. Не че е невъзможно да го спреш временно с почистване
. При 90% от случаите става ако не си си затварял капачката - пластмасовата.
Ако имаш теч от съчмата - изчакай да излезе всичко . след това натисни с нещо съчмата - пръчка или нещо друго от които няма да направиш искри и ще видиш дали изтича още газ. Ако изтича - значи вътрешният клапан има също проблем.
По скоро търси проблем с теч някъде другаде.
Това че ГИ ти е минал от газ на бензин - нищо не значи. газта може да си ти е в бутилката. Случват се такива аварийни превключвания и заради мръсни филтри и зарад други проблеми по системата. Аз имах случай на прецакан ел.клапан на бутилката. Освен това ми се е случвало и на студено пак да ми мине аварийно на бензин (но може би 2-3 пъти за 5 години), което не е много показателно.
Сменяй пак на газ. Лесно може да разбереш дали имаш 2рия проблем с газта. на газ станцията или от датчика на газта. ако не е на 0 - имаш газ
тоя теч от съчмата се отстраняква само с ново. Не че е невъзможно да го спреш временно с почистване

Ако имаш теч от съчмата - изчакай да излезе всичко . след това натисни с нещо съчмата - пръчка или нещо друго от които няма да направиш искри и ще видиш дали изтича още газ. Ако изтича - значи вътрешният клапан има също проблем.
По скоро търси проблем с теч някъде другаде.
Това че ГИ ти е минал от газ на бензин - нищо не значи. газта може да си ти е в бутилката. Случват се такива аварийни превключвания и заради мръсни филтри и зарад други проблеми по системата. Аз имах случай на прецакан ел.клапан на бутилката. Освен това ми се е случвало и на студено пак да ми мине аварийно на бензин (но може би 2-3 пъти за 5 години), което не е много показателно.
Сменяй пак на газ. Лесно може да разбереш дали имаш 2рия проблем с газта. на газ станцията или от датчика на газта. ако не е на 0 - имаш газ

-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
По принцип верно са два клапаните, реално сачмата е притискана в посока навън откъм бутилката от налягането.
С ключ можеш да я натиснеш и да изпуснеш газта, която е в тръбата от зареждачката до клапана в бутилката. Ако без да зареждаш сачмата пак е "притисната" назад тогава можеш да се съмняваш в клапана в бутилката.
С ключ можеш да я натиснеш и да изпуснеш газта, която е в тръбата от зареждачката до клапана в бутилката. Ако без да зареждаш сачмата пак е "притисната" назад тогава можеш да се съмняваш в клапана в бутилката.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
сачмата контактува с 1 О пръстен. Когато остарее О пръстена има изтичане. При дърта сачма /тя се върти и трие в клапана и се наранява. Когато падне цементаццията става на точки корозия и пак изпуска.
При последното зареждане изпускаше като видима струя в началото. После онзи сложи капачката, ходих да плащам и като се върнах и погледнах над капачката се виждаше още лека мараня - явно излизаше още. Затова имам съмнения, че и вътрешния клапан изтърва, а тогава сигурно трябва цялата бутилка да се сменя.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Май само клапана се сменя, по едно време даже се появиха едни клапани дето са еднопосочни или там както се казват - пропускат само в едната посока газ/течност, а в другата са като заклинени ... Потърси, също може да те отърве от мъки. Сега хич не ми се мисли как се сваля бутилка, да я източип и разглобиш 

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Лесно и бързо се сменя пълначката.
Имах същият проблем. Ако поне малко си сръчен и имаш два ключа и малко тръборезче, в краен случай ножовка сам може да го смениш. Има писано във форума за това, но не си търсил, ми се струва.
Само пълначката се движи около15-20лв. http://www.autogasmarket.com/shop/products/148.html
Смени си я сам. Затвори преди това газта от бутилката към пълначката, 100% ти изпуска от там към нея. За мен това не е проблем за умиране.
Имах същият проблем. Ако поне малко си сръчен и имаш два ключа и малко тръборезче, в краен случай ножовка сам може да го смениш. Има писано във форума за това, но не си търсил, ми се струва.
Само пълначката се движи около15-20лв. http://www.autogasmarket.com/shop/products/148.html
Смени си я сам. Затвори преди това газта от бутилката към пълначката, 100% ти изпуска от там към нея. За мен това не е проблем за умиране.
- ivo_kostov
- Автомобил:
- Двигател:
Идентичен проблем и при мен,10лв. за нова зареждачка около половин час време,проблема изчезва напълно.При мен се получи това след като карах миналата зима без капачка,набиха се толкова вода и мръсотия там,че
,съчмата яко беше ръждясала и спекла!!!Сменяй смело и после да споделиш!

Ходих при майстора, развиха и бутаха пълначката и я сложиха обратно. Засега не връщаше при поредното пълнене.
Другия път като заредиш съчмата ще се обърне с корозиралата част и пак ще ти изпусне от пълначката до бутилката газта..
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Този теч не повлиява на разхода ви на газ само да спомена!Просто газта между зареждачката и сондата ви изтича и това е.А там повече газ от 10-20мл едва ли има.Принципно е добре да го смениш от гледна точка това,че е пожароопасно 

Мисля,че и пожароопасно не е толкова,защото изтича в атмосферата,но си е проблем,който ще човърка 

Върни се в “Автогазови уредби”