Проблем когато карам на газ.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Проблем когато карам на газ.

Мнениеот pacoboy » Вто 21 ное 2006 23:59

Паля си,всичко е нормално но като тръгна все едно се дави едно такова и прекъсва до един момент и си набира нормално.Спирам пак тръгвам,пак така.На празен ход не мога да я изрежа прекъсва,помпя два,пет пъти и чак тогава става.И след като мина 1-2км спира това прекъсване.
Това става като е студена колата,като загрее си няма грижи.Може ли да е от газта,щото преди не ми е правила така и като се замисля се сещам от каде като заредя прави тоя номер или така ми се струва :roll:

Дайте съвети как да се справя с това ,че е изнервящо,особенно ако бързам сутрин за някаде....., трябва да обръщам на бензин.Това на бензин не го прави.
Иначе си пали без проблем на газ,но не мога да разбера от какво се дави така :cry: ,дали от газта или нещо се обажда АГУ-то :roll:

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Сря 22 ное 2006 8:32

Пдкарваш ли я сутрин на бензин докато позагрее или директно на газ.

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Сря 22 ное 2006 8:49

Ами директно на гас си я паля,нямам проблеми с паленето,само с това.
Днес като запалих,тръгнах всичко точно,май проблема е т газта.Щото съм чувал че онези бензинаджийте на колонките си правили некви кирий,знам ли :roll: , все едно има въздух вкаран вместо газ,възможно ли е това?

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 22 ное 2006 12:39

По вероятно е да ти замръзва изпарителя в началото и от това да се появяват проблемите.
Погледни дали като ти прави проблем не се е заскрежил.
Това с паленето на газ, особено в студа, изобщо не е правилно. Едно че разхода ти е ненормално голям (колата е студена, съответно няма какво да подгрява изпарителя и той само редуцира налягането като ти впръсква газта почти във течна фаза) второ, всички съпътстващи го проблеми от получената богата смес, а в твоя случай и шашването на компа и трето - вредата за мембраните на изпарителя при такава експлоатация.

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Сря 22 ное 2006 16:03

Sunny написа:По вероятно е да ти замръзва изпарителя в началото и от това да се появяват проблемите.
Погледни дали като ти прави проблем не се е заскрежил.
Това с паленето на газ, особено в студа, изобщо не е правилно. Едно че разхода ти е ненормално голям (колата е студена, съответно няма какво да подгрява изпарителя и той само редуцира налягането като ти впръсква газта почти във течна фаза) второ, всички съпътстващи го проблеми от получената богата смес, а в твоя случай и шашването на компа и трето - вредата за мембраните на изпарителя при такава експлоатация.

Еее колега направо си ЦАР,с това обяснения ми отговори на доста въпроси+този за горенето и аз се чудя защо така гори повече.Много благодаря.
Значи като я изгасям да обръщам на бензин и да паля директно на бензин след това, и след това на газ да обърна като позагрее.
:bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Сря 22 ное 2006 21:32

Изчакай я сутрин да позагрее поне до 40 градуса или докато духне хладко от парното така изпарителят ще е вече топъл и не би трябвало да имаш проблем.

Потребителски аватар
slavi tsvetkov
Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
Двигател: 2023
Контакти:

Мнениеот slavi tsvetkov » Чет 23 ное 2006 1:10

Аз чакам малко да отлепи стрелката на температурата и превключвам на газ!

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Чет 23 ное 2006 11:02

Вече и аз така ще правя колеги,много благодаря!!!

Върни се в “Автогазови уредби”