Здравейте колеги,
Моля препоръчайте ми сервиз в който знаете, че хората разбират и имат опит с ГИ Фобос?
Колата ми е Пежо 106, но от както съм го купил ГИ-то не работи нормално. При разход около 10-11 на бензин, газта харчи 18-20л/100км.
Ходил съм вероятно над 50 пъти при НЕКЪДЪРНИЦИТЕ които го монтираха (Долни Богров - официален сервиз), но положителна промяна няма.
Смятам, че са оплескали нещо при самата инсталация/монтаж, защото на две-три различни места ходих за настройка, след като изтече гаранцията, но резултата е все един и същ - над 18л/100км разход, прехвърляне над 5000 оборота на бензин.
Имам приятели със същата кола и Фобос ГИ, чиито уредби са слагани извън София (единия във Монтана, другия в Шумен) и нямат подобен проблем.
Имам други познати с други уредби (Романо и Тартарини) слагани в София и нямат проблем с тях, също.
Имам някаква обща култура, но сам не мога да се справя с проблема. За това си търся сервиз в който хората си разбират от работата, да огледат за какво иде реч и да се намери проблема.
п.с. Ходил съм на компютърна диагностика на бензина на 3 места - казват че няма проблем колата с работата на бензин.
Температурен датчик е сменен, ламбда сонда работи нормално.
Двигателя е след основен ремонт, но нито след нито преди него ГИ-то работи нормално.
п.с.2 Веднъж ходих до момчетата в Еврогаз, но казаха че не им се занимава с чужди инсталации.
Диагностика на ГИ Фобос в София ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Диагностика на ГИ Фобос в София ?
Последна промяна от HEPBAKA на Пет 17 авг 2012 22:53, променено общо 1 път.
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Re: Читави майстори за ГИ Фобос?
HEPBAKA написа: п.с.2 Веднъж ходих до момчетата в Еврогаз, но казаха че не им се занимава с чужди инсталации.
Точно да препоръчам тях и видях това. Жоро (във форума eurogas) ли ти отказа или някой от другите?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
HEPBAKA написа:Здравейте колеги,
Моля препоръчайте ми сервиз в който знаете, че хората разбират и имат опит с ГИ Фобос?
Колата ми не е Пежо 106, но от както съм го купил ГИ-то не работи нормално. При разход около 10-11 на бензин, газта харчи 18-20л/100км.
Каква ти е колата, с какъв мотор?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колата е Пежо 106 GTI 1.6 16v.
Двигателя се води TU5JP4.
Конкретно кой е човекът който отказа не зная. Един ден просто отидох до там, защото са ми квартални и единия майстор който беше там ми каза - ние с чужди инсталации не се занимаваме.
Двигателя се води TU5JP4.
Конкретно кой е човекът който отказа не зная. Един ден просто отидох до там, защото са ми квартални и единия майстор който беше там ми каза - ние с чужди инсталации не се занимаваме.
- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
Това ни е основен принцип от доста години, имаме си достатъчно наши монтажи и не ни остава време за нищо, даваме най-голямата гаранция на пазара от ТРИ години и всичките ни коли работят безупречно, това ни струва много време за обслужване на всички тези коли, така че оставаме на разположение само на хората които са ни се доверили и са монтирали при нас.
Съжалявам, но наистина немога да помогна, нямам време личната си кола да погледна, търсете друг сервиз, напоследък се навъдиха много, все някой ще разбира от Фобос.
Съжалявам, но наистина немога да помогна, нямам време личната си кола да погледна, търсете друг сервиз, напоследък се навъдиха много, все някой ще разбира от Фобос.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Диагностика на Фобос в София ?
От два дена имам проблем с ГИ ,при рязко подаване на газ пука,гърми или нещо от сорта.Сменил съм кабели и свещи - същата работа.Колата е Бора 2.0 115 к.с.филтрите са сменени и двата.
- Vladimirov26
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Диагностика на Фобос в София ?
Сервиз ФОБОС София
/след изхода на Долни Богров/
Фронт офис:
Телeфонна централа
070045200
02/ 4397080
0897921625
/след изхода на Долни Богров/
Фронт офис:
Телeфонна централа
070045200
02/ 4397080
0897921625
- eurogas
- Контакти:
diavoloto написа:От два дена имам проблем с ГИ ,при рязко подаване на газ пука,гърми или нещо от сорта.Сменил съм кабели и свещи - същата работа.Колата е Бора 2.0 115 к.с.филтрите са сменени и двата.
Пукането при подаване на газ свързано ли е със загуба на мощност, и къде точно пука, под предния капак или отзад в ауспуха, и дали не пука след като отпуснеш педала на газта при високи обороти, дай малко повече информация ???

-
- Автомобил:
- Двигател:
Пукането идва при рязко подаване на газ при ниски обороти и е под предния капак,прекъсва и предърпва,във високите по малко се осеща , но също предърпва.Тази вечер се пребирам от работа колата загряла на 90 градуса и както си карам на газ(нормален режим) се започва едно прехвърляне от газ на бензин без да ми светва червения диод,а светват и двата едновременно и се чува звуковия сигнал,че е преминала на газ и така 4-5 пъти докато разбера какво става.Накрая минах на бензин и се прибрах.Откакто преди 2 години The machine (Иво) ми я оправи не бях имал ядове с газта.Та някой ако знае къде да я закарам за диагностика да свирка.
P.S. А на колегата който ми предлага диагностика в Богров мога да му кажа да си закара собствения автомобил там,след толкова много "реклами" на безизвестния така наречен "сервиз".

P.S. А на колегата който ми предлага диагностика в Богров мога да му кажа да си закара собствения автомобил там,след толкова много "реклами" на безизвестния така наречен "сервиз".
-
- Автомобил:
- Двигател:
Айде бре колеги само аз ли карам с Фобос? Само да кажа,че пукането се оправи със смяна на вече сменените преди 700 км свещи АЦ ДЕЛКО със НЖК и сега колата е доста по добре,но продължавам да търся къде да направя диагностика на газта.Също така имам и друг проблем който си мисля,че отново е свързан с газовата.След престой от около 5-6 часа може и повече колата е изстинала(студена) пали първия път работи 1-2 сек.и гасне,паля втори път и е наред,грешки не записва.Четох тук във форума и пробвах след престой,на студена кола да изключа буксата на дебитомера и колата запали перфектно от първия път.От там рециклиран дебитомер слагам колата изобщо не иска да работи с него - прекъсва,гърми,трещи.След това поръчах оригинален от БОШ по номер,слагам, чакам една нощ,слизам в гаража паля и колата отново гасне.Върнах оригиналния дебитомер,сложих си моя четох го на живи данни още преди това всичко си е ок.Мерих инсталацията от компютъра до буксата на дебитомера всичко излиза ок.Та вече почвам да си мисля,че газовата ме ебава нещо,но какво???Пробвах я на бензин върви перфектно 180 прави,на 2-ра 90-100 не може да е бензинова помпа.На топло пали от четвърт няма грижи.Та някой ако има някакви идей да казва,готов съм да пробвам всичко по силите ми.Имобилайзер???или нещо от сорта,алармата е допълнителна и е вързана само за централното няма нищо общо с мотора.Температурен датчик отчита на живите,всички филтри са сменени и на газовата двата,може би трябва да се пренастрой газовата ли някой дали знае???:banghead
- eurogas
- Контакти:
Трябва да разделиш правилно проблемите които имаш на "газови" и "бензинови", така ще се бориш по-лесно с тях, запалва и изгасва неможе да има нищо общо с газовата, желателно е да се консултираш с добър диагностик, тука едва ли ще успееме да ти помогнеме, за гърмежите бях сигурен че са от лоша искра, ГИ гърмят във филтъра само от лошо запалване на сместа.
Това че ГИ си превключва произволно насам-натам, си е проблем на газовата система, вероятно вдига високо налягане, Фобос има защита която преминава на бензин при свръх налягане, докато работи на бензин замества определени тактове с газови, и така докато налягането на газта спадне до зададена стойност, после пак си минава на газ, идеята е че при прекалено високо налягане рейката неможе да преодолее натиска и се затапва, вероятно изпарителя е настроен на доста високо налягане, или се е повредил и покачва налягането до опасни за рейката нива.
Какво ти пречи пак да посетиш Машинката, вече работи, той ще ти види и бензиновата система, ако му имаш телефона му звънкай смело.
Това че ГИ си превключва произволно насам-натам, си е проблем на газовата система, вероятно вдига високо налягане, Фобос има защита която преминава на бензин при свръх налягане, докато работи на бензин замества определени тактове с газови, и така докато налягането на газта спадне до зададена стойност, после пак си минава на газ, идеята е че при прекалено високо налягане рейката неможе да преодолее натиска и се затапва, вероятно изпарителя е настроен на доста високо налягане, или се е повредил и покачва налягането до опасни за рейката нива.
Какво ти пречи пак да посетиш Машинката, вече работи, той ще ти види и бензиновата система, ако му имаш телефона му звънкай смело.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Незнаех,че отново работи Иво,но за съжаление му имам някакъв стар номер и не отговаря.Ако не ти е проблем ще ми го пратиш ли на лични.А откакто си сложих НЖК свещите нямам проблем вече с газовата,върви си колата няма грижи,нито пука,нито гърми,нито предърпва.Остана проблема с гасненето когато е престояла,иначе благодаря за помощта. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой от колегите може ли да ми даде телефонен номер на Иво (Машината) или поне да каже къде работи,да го посетя.Незнам дали е в красна поляна пак ,там до виетнамските общижития. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Смених и температурен датчик същата работа след престой от 4-5 часа отново гасне.Вече незнам какво да и правя.
Върни се в “Автогазови уредби”