как да си сменя вакуумния изпарител с новия електрически

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
icannn
Автомобил:
Двигател:

как да си сменя вакуумния изпарител с новия електрически

Мнениеот icannn » Чет 17 фев 2011 15:18

Някои знае ли как се монтира ел. изпарител защото си взех нов изпарител но не съм сменял до сега изпарител и не знам как по точно става

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Re: как да си сменя вакуумния изпарител с новия електрически

Мнениеот djshomi » Чет 17 фев 2011 21:56

Слагаш го на местото на стари като ползваш старите маркучи.Хубаво е да смениш лештата на тръбичката преди да я завиеш на изпарителая.Хубаво е да си смениш и ключа газ бензин ако е от тези дето директно пускат газ а не с кабел намотан около този на бобината за високОТО.Ако не ти се сменя един кабел от + на газовият клапан на клапана на изпарителя.НО МОЖЕ ДА ЗАДАЯВИШ КОЛАТА АКО НЕ ЗАПАЛИ ВЕДНАГА че пуска газ директно.За настроики после при газаджия или ако ти се отдава на теб ти си ги прави с кранчето на маркуча дето отива към двигателя.Трябва да има и един месингов винт за реголиране на колко газ да пуска без да е запалена .Завиваш до краи + на двата клапана и почваш да развиваш като чуеш че съска си е ок.И паразният ход от другият реголираш.

icannn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icannn » Пет 18 фев 2011 0:16

аз ключето си ги смених защото старото ги озгорих и сега съм с такова с реле време и имам кабел от него на кабела на бобината както ти казваш

icannn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icannn » Сря 08 май 2013 21:33

ако може малко по подробно как стават работите с кабелите от каде да докарам + и - за към изпарителя мс предварително

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Чет 09 май 2013 6:06

Удължаваш +а,който отива до газовия клапан.Маса от корпуса на изпарителя.Запушваш отвора от който взима вакуум на колектора.

Върни се в “Автогазови уредби”