Решение за плочка-смесител на метан

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Решение за плочка-смесител на метан

Мнениеот stefan4o » Вто 07 май 2013 9:29

Lifeguard написа:Колега аз като почна да ограничавам въздуха и колата ми губи обороти почва да тресе и почти гасне.Може би почва да се дави и трябва да позатегне кранчето?! При теб как беше? :)

Напълно е нормално да ти тресе. След корекция по въздушния път към колектора задължително се коригира от тройника => свиват му се малко дупките. Просто ти е богата сместа :a045

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Вто 07 май 2013 20:17

stefan4o написа:
Lifeguard написа:Колега аз като почна да ограничавам въздуха и колата ми губи обороти почва да тресе и почти гасне.Може би почва да се дави и трябва да позатегне кранчето?! При теб как беше? :)

Напълно е нормално да ти тресе. След корекция по въздушния път към колектора задължително се коригира от тройника => свиват му се малко дупките. Просто ти е богата сместа :a045

Да Стефан4о, и аз намалих дебита на газта и колата стана "пушка". Между другото, обаче, след едно по-бързо и продължително каране /със 150-160/ ми умря стъпковото моторче. Колата никога не е вървяла така яко на метан , но едва ли има някаква връзка с прецакването на стъпкововото и ниските обороти.

Последна промяна от walentin на Сря 22 май 2013 23:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Нед 19 май 2013 6:33

Колега как е разхода. Моя не е паднал. Ето на какво попаданах http://prodavalnik.com/elektronni-gazovi-plochki-za-obiknoveni-agu-i-metan-i13264657 .Някой да го е ползвал?

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Сря 22 май 2013 7:22

Има ли някаква опасност ако това " "велико изобретение"- едно старо шише от мин. вода" попадне през моното в колекторите и от там в цилиндрите ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 22 май 2013 7:26

Колега, сериозно ли го питаш това? :h020

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Сря 22 май 2013 23:15

kossel написа:Има ли някаква опасност ако това " "велико изобретение"- едно старо шише от мин. вода" попадне през моното в колекторите и от там в цилиндрите ?

Колега, не виждам опасност - пластмасата на шишето е сравнително здрава и е атакувана само от студен въздух. А и нищо не пречи да си го подменяш периодично, ако мислиш, че старее и губи якост.

Върни се в “Автогазови уредби”