пасат б3 1.8ми Много висок разход на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: пасат б3 1.8ми Много висок разход на газ

Мнениеот Iezekil » Сря 12 юни 2013 21:25

"за всички работни режими" си прав,само.Всеки мотор силата му е в различни обороти,на газ обаче не се променят нещата.
Не разбрах"кои настройки ще идат на кино".Естествено,изпаритела си го буташ след всяка интервенция като искаш,за тройника обаче това е безмислено.Нека човека си настрои първо тройника,говорим в случая за голям разход.

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Сря 12 юни 2013 21:42

Iezekil написа:"за всички работни режими" си прав,само.Всеки мотор силата му е в различни обороти,на газ обаче не се променят нещата.
Не разбрах"кои настройки ще идат на кино".Естествено,изпаритела си го буташ след всяка интервенция като искаш,за тройника обаче това е безмислено.Нека човека си настрои първо тройника,говорим в случая за голям разход.

Да ти кажа,че колегата Стефанчо има право донякъде си мисля,щото аз като въртя делкото примерно на Б3-то на по-голямо предварение и оборотите ми се качват и обратно намалявам предварението и падат.От там вече,ако ти хареса димамиката трябва донастройка на празния ход.Аз карам на метан и заработи добре с по-голямо предварение,но като обърна на бензин се чува да чука аванса при подаване на газ.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 12 юни 2013 21:58

Да,това казвам и аз.Можеш да ги мръднеш от предварението малко и ЕКУ си ги държи без значение дали въртиш винта на изпаритела или не.Настройките си остават,кво кино кви 5 лв,къв ТАП.Това последното е за хора,които карат често на бензин-просто да си карат с заводския аванс а на газ да го прибутва ТАП.При хора каращи основно на газ той е безмислен,понеже си правят предварението за газ.
Стефан може да сподели мнение,но тактично премълча.

kamen_78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamen_78 » Съб 22 юни 2013 19:52

Здравейте колеги,
Днес засекох градския разход от празно до празно като сутрин паля на бензин и след около минута две обръщам на газ.Даде ми 13.1/100
Надявам се след като поулегнат новите мембрани да падне още малко :)
Извънградския разход може би ще засека във вторник и ще пиша

Върни се в “Автогазови уредби”