Газ в Монтана...сложена вече ама с лек проблем

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
bmwww
Автомобил:
Двигател:

Re: Газ в Монтана...сложена вече ама с лек проблем

Мнениеот bmwww » Вто 02 юли 2013 13:35

Да бе има логика като ги умеша да се дави това се не бех сетил .. щото после на 80 градуса го немам тоя проблем !

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Вто 02 юли 2013 13:46

Ако колата си върви нормално на газ и разходът ти е приличен, не я бъзикай. Ако е гаранционна, отивай да ти я донастроят. Понякога самоадаптацията върши работа, но може да трябва и да се "пипне" малко.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Вто 02 юли 2013 13:52

E със зверско каране на магистралата 140-150-160 на местата за изпреварване Враца-Ботевград завоите само на 4та и яко натискане и постоянно градско със 27 литра минавам точно 300 километра като миналия път само допълних,а сега изчаках умишлено да угасне на газ и да обърне на бензин за да съм сигурен,че нема вече газ и отидех и я напълних и досега 250км. като още не е светнала червената лампичка на индикатора което означава градско около още 50-60км като светне тя . Абе некъде към 9 ми дава !

Потребителски аватар
Pet_rov

Мнениеот Pet_rov » Вто 02 юли 2013 14:03

Хич не я пипай тогава, карай си със здраве...

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Вто 02 юли 2013 14:20

Е да ама тия грешки много ме дразнат ,а аз не съм много навътре сега как стоят нещата т.е. ако на бензин има грешка както работи на бензин с грешката така ще работи и на газ ли ? И да разбирам ли ,че ако си оправя ламбда сондата ще ми се подобри смесообразуването ?

Потребителски аватар
Pet_rov

Мнениеот Pet_rov » Вто 02 юли 2013 15:06

Както ти написах, не съм запознат много с ГИ. Чел съм, че компютъра на ГИ взема данни от оригиналния бензинов компютър на колата. Ако имаш грешки на бензин, може би трябва да се оправят първо те. Има теми по този въпрос във форума, можеш да потърсиш с търсачката. Или попитай някой от колегите - Бай Сандо, emzo или mupko мисля че беше. Предполагам, че т еще ти дадат нужната информация.

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Пон 08 юли 2013 9:33

Първата грешка ти излиза, защото настройката на ГИ не е много точна спрямо бензиновите времена. Беднее сместа в определен момент, твърде вероятно е да е в момента на прехвърляне от бензин на газ, когато колата е студена. Или има нужда от по-добра настройка, или от по-високо налягане/по-големи инжекторчета.

Като чета разхода е добре така че само може да се постараят да докарат бензиновте времена и на газ и на бензин да са еднакви и забравяш за тази грешка.

За втората грешка или има проблем с окабеляването, или сондата е пътник. Огледай добре газаджиите като са прихващали сигнал от ламбдата, да не да има слаба връзка или нещо такова. Тъй като си с газчица и сондата в повечето случаи е с наблюдателна цел (не на 100%) може да си свиркаш докато не почине нацяло и не започнат ядове с работата на бензин.

:c010

Върни се в “Автогазови уредби”