Помощ за настройка на нивомер Romano с RisN

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за настройка на нивомер Romano с RisN

Мнениеот bayspiro » Нед 23 юни 2013 20:00

Схванал си идеята, колега. :th_up Сложното е логистиката /газостанцията/. Другото е борба с "микромеките", но там не зависисиш от другите - само ти и лаптопа сте! Като имаш стойностите на функцията "литри/ съпротивление" на датчика,можеш да си калибрираш индикатора както искаш! :th_up УСПЕХ!
Да не забравиш да пишеш каква си я свършил!

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Пон 08 юли 2013 19:33

Стана колеги! Разделих 42/5= 8,4...една вечер :newsm66 отидох на едно ОМВ и обясних на пича
да зарежи по 8,4литра, записах стойностите... и така до горе..сега показва, както трябва :c010

sebulba1
Автомобил: polo 6n2
Двигател: AHW

Мнениеот sebulba1 » Пон 08 юли 2013 20:17

Да попитам,в кое меню ги гледате тези стойности? :gruebel

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пон 08 юли 2013 20:43

GTspecial написа:Стана колеги! Разделих 42/5= 8,4...една вечер :newsm66 отидох на едно ОМВ и обясних на пича
да зарежи по 8,4литра, записах стойностите... и така до горе..сега показва, както трябва :c010

А къде ми е бирата :mrgreen :mrgreen

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Чет 18 юли 2013 18:28

sebulba1 написа:Да попитам,в кое меню ги гледате тези стойности? :gruebel

-В менюто "SENSOR" от програмата на Романо :)

bayspiro написа:А къде ми е бирата :mrgreen :mrgreen

Е бирата да ти е проблема само .. нямаш ядове :drunk

П.П. значи след много борби с показанията днес се ядосах, защото пак не ми харесаха показанията
написани в "Not standart inverted".. свалих сензора от нивомера и както каза колегата по-горе "emzobg"
emzobg написа:Малко е играчка.
Развиваш сензора и го разкачаш.
Обикновено са 0-90 Ома.

Та с магнит го местиш на празно и гледаш в софтуера текучщото показание, после местиш докато отчете следващото показание и така до пълна.

Дано да е някой сензор с 5-6 нива, че да не си играеш много много :mrgreen

и започнах да го премествам ръчно (оказа се че в основата е с магнит и се мести лесно с допиране на отвертка или нещо друго метално)..оказа се, че данните подавани от сензора не се менят постепенно, а има 5 нива (в смисъл като го местиш леко не се променя от 250-249-248-247, а 250-172-123-71-2..).. и при мен се получава така, че явно първите пъти като съм я закачал на кабела и съм променил настройките без да знам какво съм направил ..така, че си настроих програмата на АЕБ.. и си я оставям така! За колегите, които ще им е от полза, когато сензора е стандартен 0-90 Ома има 5 нива, в скрийн шота има показания. Когато са с друг сензор - най-лесно се проверява с магнит (местите и виждате дали е на нива - ако е така записвате нивата и ги въвеждате), ако се окаже, че не е на нива, а се променят постепенно (не на нива) - отивате на колонката и настройвате чрез зареждане и записване на данните!!!
Прикачени файлове
Untitled.jpg

Върни се в “Автогазови уредби”