Голфарата адски много пуши!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Голфарата адски много пуши!

Мнениеот Dragon » Пет 08 дек 2006 17:11

Здравейте момичета и момчета! Започвам да се притенявам с този пушек, който излиза от Голфарата - Г3 АБД 1,4 с газова Ловато. Гледам, че има и други като мен, но не сме много. Прави ми впечатление, че останалите колеги по пътищата на София гледат да не карат много зад мен (вероятно защото не виждат), което само може допълително да ме притесни. Ясно ми е, че проблемът е от газовата уредба, понеже на бензин не го прави...т.е. пушекът е бял и се появява активно когато застудее! :roll: Един вид ако се чудите откъде се взе сутрешната и вечерната мъгла - да ви е ясно! mhihi На реглаж ходих скоро, там всичко беше в норма и вярвам на газаджията 100%. Шегата настрана, но ще ми олекне ако ми помогнете! Тенк ю ин адванс фор йор фаст риплай!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 08 дек 2006 18:16

Освен пушека други странични ефекти да има?
Нормално е да пуши така, карай и не се притеснявай.

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Пет 08 дек 2006 19:53

vasstop написа:Освен пушека други странични ефекти да има?
Нормално е да пуши така, карай и не се притеснявай.

Ако смяташ 13/100 градско е много, значи е страничен ефект. Ама това май зависи от това с кои обувки съм...!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 09 дек 2006 10:25

Dragon написа:Ако смяташ 13/100 градско е много, значи е страничен ефект. Ама това май зависи от това с кои обувки съм...!

Ако палиш на газ в това студено време трябва да скачаш и да се радваш на такъв разход...

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 09 дек 2006 10:32

От газта се образува много конденз в изпускателната система. Ако си забелязал -> като запалиш и оставиш да поработи 5 минути на място -> направо хвърля капки вода през ауспуха.
Ако караш на къси разстояния градско -> нормално е и разхода и белия дим отзад. :idea:

Потребителски аватар
BEX---GLX
Автомобил: Polo 6R
Двигател: 1.4i

Мнениеот BEX---GLX » Съб 09 дек 2006 14:34

и аз съм за -
13/100 е малко голям разход, но си зависи от къде си зареждал - някъде лъжат - шелове, омв, няма значение, както каза колегата, за зимата си е нормално, обаче. 8)
моята ибиза лятото ми даде такъв разход, не ми се занимаваше с газаджии и напрао я шитнах - много ми е 13/100 за 60 умрели коня.

пп пушекът е нормален в това студено време. :) загледай се на светофарите - всички пушат

Върни се в “Автогазови уредби”