За колко време/километра колите Ви преминават на газ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: За колко време/километра колите Ви преминават на газ?

Мнениеот stefan4o » Сря 29 май 2013 12:23

Gigabyte написа:A и голям ефект имa след кaто сложих киче от дизел нa предния кaпaк!

И аз ползвам такова. Невероятно доволен съм. Моторът е 90 градуса, а снегът си стои на капака, който е леден. Освен това спира и шумът. Съветвам всеки, който си обича колата да й достави тоя кеф :th_up

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 29 май 2013 15:50

superkosta написа:Аз си сложих ГИ Ловато преди някалка дена и съм ходил само два пъти на работа от както го сложихтамо за тези дни(в момента сме 27.05).Сутрин ми обръща на газ след около 1-1.5 километра,след работа(след 9-10 часа),след около 100 метра.

нагряла се е през деня, и затова доста по-бързо превключва вечер, а сутрин е изстивала цяла нощ, и точно тогава е малко след най-ниските температури в денонощието по това време на годината...

superkosta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот superkosta » Вто 04 юни 2013 19:52

KingoftheROAD написа:
superkosta написа:Аз си сложих ГИ Ловато преди някалка дена и съм ходил само два пъти на работа от както го сложихтамо за тези дни(в момента сме 27.05).Сутрин ми обръща на газ след около 1-1.5 километра,след работа(след 9-10 часа),след около 100 метра.

нагряла се е през деня, и затова доста по-бързо превключва вечер, а сутрин е изстивала цяла нощ, и точно тогава е малко след най-ниските температури в денонощието по това време на годината...

Да, точно така е явно защото сутрин е около 8-9 градуса а към 5.30 е към 23-24. Но тези дни забелязах и друго,ако сутрин като запаля и преди да тръгна направя загряване 1-1.5 минути, колата превключва на газ след около 200-300 метра, а след работа ако изчакам около половин минута и обръща на газ още преди да тръгна...става въпрос за сега де, май месец, зимата естествено предполагам няма да е така.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Съб 15 юни 2013 19:58

Здравейте, от дълго време ми прави впечатление, че колата ми доста късно преминава на газ. Настроих я да превключва на 30 градуса и засякох вкл. на около 8 километра. Дайте идеи от какво може да е това забавяне. Мерси за отговорите!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 15 юни 2013 21:22

Термостат?
Или скапан датчик на температурата наизпарителя :gruebel

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Съб 15 юни 2013 21:26

Термостата е сменен преди около година. Как мога да го проверя?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 15 юни 2013 21:40

Ами сега в топлото време бързо ли вдига 90 гр?
А извънградско като караш пада ли на около 70?Ако постоянно си държи 90 значи си работи.
Другото е датчика на изпарителя да се е скапал и да отчита по ниска температура и съответно да включва доста късно.
Я виж да не се е извадил от изпарителя,че съм виждал и такива случаи.И той следи температурата на въздуха около двигателя и пак късно включва на газ :mrgreen

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Пет 09 авг 2013 19:37

А как разбирате кога колата ви минава от бензин на газ ? Аз на моята преди 2 месеца и сипах 10 литра бензин за да ми не свети резервата в баир и от тогава не съм сипвал .... като почне да свети чак тогава ще и сипа пак .... даже карах малко и на бензин за да го поизхарча ,че ще изветрее !

Върни се в “Автогазови уредби”