рапорт:
Изпарителя е готов.... не тече и .... след малко почвам с играта с него. налягания и т.н.
това което видях вътре е ужасяващо но не е от осножно значение защото мембраните бяха здрави и приятни
Golf 3 GTI 2E 1993y. Газова BSM - тресене на празен ход.
Re: Golf 3 GTI 2E 1993y. Газова BSM - тресене на празен ход.
Последна промяна от Bobby_ на Вто 13 авг 2013 9:26, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: ШКОДА ОКТАВИЯ
- Двигател: BLS 2008
Re: Golf 3 GTI 2E 1993y. Газова BSM - тресене на прасен ход.
KingoftheROAD написа:strong ако само това е проблема при теб, тогава сваляй колектора, слагай тапи на старите щуцери, и разпробивай на ново място, и както трябва - под необходимия ъгъл и тн. Един път го правиш. Само, че колегата Еурогаз гарантира ли, че след това всичко ще е тип-топ при твоя движок?
Между другото и ти ли си фулгруп? диджифант?
Да точно,днес смених рейка плюс настройка и доста се подобриха нещата,рейката е РЕЙЛ 1.5ом и дюзи 1.5ф,малки ми се виждат ама
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
И при мен нещата отиват в посока намаляване на диаметъра на дюзите. Пробвах с първоначалните 2,6мм.(с които ми бяха монтирали уредбата), но само замаскира проблема. Сега съм с 2,0мм. и се бия по-главата, що не пробвах с 1,8 да речем. Тия дни като имам време, ще му бодна кабела на фобоса да видим какво става. Сега след премахване на пружинния клапан на изхода на сондата, и 8мм. тръба и клапан, проходимостта от бутилката до изпарителя би трябвало да е на 6++. При мен дължината на старата тръба 6мм, е около 4,50-4,60м. Новата тръба 8мм. е дължина 5м. и остава малко резерва в двата края.
Аз да ви кажа...
положението на колата няма никаква промяна при мен.
Сменена рейка Реил 3ом нова
Нова мап сензор
ремонтиран изпарител(редуктор)
Центровка на запалване
Празноходов клапан
Бобина с комутатор
ТПС
Свещи
палец и капачка
кабелите са проверени и т.н.
колата е нагласена в момента на 1,5 диференцилано налягане и дюзи на 2мм
коефициента на компа на ниски е 2,5мс .... само и само да докарам близко време тдо това на бензин...... бедна кочина до безумие
Търся ЗДРАВ маркуч (между дебитомера и дросела) няма как да дам 120лв за нов при положение че ще сменям мотор септември или октомври
всичко това е сменено и ефект 0
положението на колата няма никаква промяна при мен.
Сменена рейка Реил 3ом нова
Нова мап сензор
ремонтиран изпарител(редуктор)
Центровка на запалване
Празноходов клапан
Бобина с комутатор
ТПС
Свещи
палец и капачка
кабелите са проверени и т.н.
колата е нагласена в момента на 1,5 диференцилано налягане и дюзи на 2мм
коефициента на компа на ниски е 2,5мс .... само и само да докарам близко време тдо това на бензин...... бедна кочина до безумие
Търся ЗДРАВ маркуч (между дебитомера и дросела) няма как да дам 120лв за нов при положение че ще сменям мотор септември или октомври
всичко това е сменено и ефект 0
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Пак ти казвам... това налягане е много. Приемливо е от 1.0 до 1.3 :) Най-хубав вървеж за мен има при 1.0 ,а и не е само мое мнение това
на това налягане трябва да карам с огромни дюзи..... и налягането при свършване на газта ще е много малко
с тези мои настройки ще видя сега до морето какъв разход ще даде и ..... ще преценявам какво правя после. Но това че са малки дюзите или налягането е голямо не решав апроблема с тресенето определено
с тези мои настройки ще видя сега до морето какъв разход ще даде и ..... ще преценявам какво правя после. Но това че са малки дюзите или налягането е голямо не решав апроблема с тресенето определено
-
- Автомобил: ШКОДА ОКТАВИЯ
- Двигател: BLS 2008
Моето налягане е 1.150,Трябваше да направим настройките и при включен климатик,че сега като го включа започва да претриса
магистрала 120-140 - 10/100
магистрала до 120 - под 10 (9.5 примерно на 100)
разходките ми до плажове и т.н. 35км и мотане в Бургас още 36км - 71км с 10,2л газ
нещо ми множеее този разход.....
магистрала до 120 - под 10 (9.5 примерно на 100)
разходките ми до плажове и т.н. 35км и мотане в Бургас още 36км - 71км с 10,2л газ
нещо ми множеее този разход.....
- Gigabyte
Толкоз е горе долу и при мен :) фулгруп... и икономия

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Като чета тази тема, със всичките проблеми и разхода си мисля дали не е по добре да се сложи обикновенна газова 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Има хора, които нямат такива проблеми с ГИ и Дигифант. Следователно е възможно да се направи да работи добре. Аз се надявам, че след седмица ще мога да се похваля с напредък.
П.С. Напредък не се очаква - Боби ме разубеди за манипулацията по местене на рейката и ново разпробиване на колектора. Нося си гарнитурата на колектора в багажника ...
П.С. Напредък не се очаква - Боби ме разубеди за манипулацията по местене на рейката и ново разпробиване на колектора. Нося си гарнитурата на колектора в багажника ...

Последна промяна от myrshavija на Пон 19 авг 2013 14:40, променено общо 2 пъти.
- Gigabyte
Ха, дано! Ако имаш напредък казвай от какво е :)
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
При мен придръпването се оказа от делкото. Днеска като си чесах репата, ми щукна да го сваля и проверя. Отдавна не го бях почиствал отвътре и съм забравил. То си е за смяна, ама като се развали печатницата в избата, и така. Свалих го, почистих го, изстъргах нагара по палеца, и по изводите за кабелите на свещите. Центалния кабел в дистр. капачка се беше окислил вътре. Идухах прахоляка, и почистих с парцалче напоено със зебин. Изчаках да изсъхне добре. И сега не мога да си позная звука на движока. Равно и равномерно работи. Сега остава и аналната уредба да се настрои като хората, и да събирам кинти за нова дистр. капачка, палец и кабели.
Върни се в “Автогазови уредби”