Притрисане на място при работа на газ!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
shodan
Автомобил:
Двигател:

Re: Притрисане на място при работа на газ!

Мнениеот shodan » Нед 04 авг 2013 18:22

Колеги, аз имам горе долу същия проблем, даже си е същият :biggrin
Но го прави рядко. Днеска като се спусках и беше няква гадна ситуация че ми затегнаха спирачките и стана страшно. Колата ми понякога не може да задържи на без скорост на тези 800-900 оборота. Пасат Б3, моноинжекция. Става най-често,ако преди това съм вдигнал по-високи обороти и изведнъж пусна на инерция. Засега ми се е случвало само 2 пъти. Като пусна на бензин няма никакъв проблем, пали и задържа обороти! Сменя ли н газ трябва да позадържа известно време и да си поиграя и след това горе долу тръгва. Като карам след това и пусна на неутрална скорост или по инерция малко ми падат под 700, отиват към 500-550 и после си се качват до нормалните 800. Самата АГУ ми е слагана преди не знам колко години, май са вече около 8. Не съм й сменял примерно мембраните на изпарителя. Все си мисля,че това е причината.Ама вие като гледам говорите за някаква рейка :neutral Моята я рециклираха преди години :rolleyes Някой може ли да даде идея :a045

ПП. Искам да споделя,че не ми притриса или нещо подобно. Просто оборотите падат и умира!

GrigorL
Автомобил: Golf 2
Двигател:

Мнениеот GrigorL » Нед 04 авг 2013 18:53

Аз го имах същия проблем на моя Г2... като го карам на газ на 5-та със 100-110 км/ч и като освободя от скорост и...всичко умира...колата гасне !! Говорих с двама майстори, казаха ми да си обърна тръбата която влиза в десния калник на голфа. Е не я обърнах просто я искарах от дупката в която влиза и леко я преместих на горе,и вече 5-ти ден нямам проблеми. Дано съм помогнал не знам на Пасата как е ,но ако и на него е така пробвай дано да стане

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 04 авг 2013 18:54

Това не е решение на проблема - с обръщането и ваденето на тръбите за въздуха :screwy
Прочетете темата на колегата dobromirski, описал е доста добре защо се получава така.

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Нед 04 авг 2013 19:10

При мен се оказа рейката, ама по-натам ще се занимавам с нея.

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Пон 12 авг 2013 19:18

Рейката беше тотал щета. Гумените пръстени на буталцата се бяха разпаднали, буталцата бяха черни, все едно масло минава през тях. Колата се оправи и стана по пъргава!

Върни се в “Автогазови уредби”