Пасат Б4 АBS при палене двигателя тресе

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
plinnov
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б4 АBS при палене двигателя тресе

Мнениеот plinnov » Пон 19 авг 2013 9:02

Колеги газта ми свърши прибрах се на бензин и при следващото палене на пасатко той започнада се държи странно - трака все едно е някаква каменнотрошачка а не автомобил .Става въпрос за палене на бензин.Дайте инфо за кво иде реч и откъде да го подхвана за да може да отида до бензиностанцията и заредя с газ.Бензиновата помпа е сменяна и е нова.Иначе в заглавието съм писал Пасат Б 4 ABS двигател 90 коня под капака 1994 год.Може ли и да е от по стар бензин зареждан началота на юни 2013 год.Благодаря предварително и успехи.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б4 АBS при палене двигателя тресе

Мнениеот renault_19 » Пон 19 авг 2013 9:32

Бензина чак да е от него надали.Или не я караш редовно на бензин и нещо се е запушила или имаш друг проблем по моното.Може някой вакум да се е измъкнал или напукал.Ако нямаш идея какво се случва ,запали я и се опитай да я загрееш на място и би трябвало да се поуспокои и да можеш да идеш да заредиш газ и после да търсиш от къде идва този проблем.

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Пон 19 авг 2013 9:45

На 4 цилиндъра ли работи ? Виж и дистрибутор и палец.

Потребителски аватар
m0439
Автомобил: Passat
Двигател: 1.8mi ABS

Мнениеот m0439 » Пон 19 авг 2013 10:29

Колега опитай с добавка на петрол за бензин за 25литра.Черно шишенце за около 2.5лв.Сипваш в резервоара после след него за 20лв бензин,за да влезе в системата. На 1.8 АБС карано 6години ми го правеше този номер от дълго каране на газ.Имам чувството,че се позапушва дюзата на моното от калпава газ.За това добавката и палиш на бензин и като позагрее я покарай 10-15км като чужда ;) на бензин. Аз сега съм със същият мотор и добавка.Винаги я паля на бенз 1-2мин поне,а вечер на бенз я вкарвам в гаража,и нямам ядове. Ако е капачка или палец ще го прави и на газ според мен. Дано се получи и преи теб. :th_up

П.С.Няма лошо и да ресетнеш компа за около 10-15 мин. и после да палиш. Просто разкачи акумулатора за това време.

GEORGI_VR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GEORGI_VR » Пон 26 авг 2013 13:45

Ресет на компа ...предполагам знаеш как :)

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Пон 02 сеп 2013 20:49

И аз като колегата m0439 подобни проблеми - обаче на Opel Vectra A C20NE - ги реших с добавка, и каране на бензин. Уж обработваха инжекторите на ултразвук, но аз видях полза от добавка. А от както вече работи на бензин както я е замислил германеца - редовно си я обръщам на бенз - макар и за мъничко: паля и гася на бензин. И всичко работи както трябва. :th_up

Върни се в “Автогазови уредби”