Страх ме е да мина на газ ?!? Помогнете ми с точни отговори.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
renault_19
Автомобил:
Двигател:

Re: Страх ме е да мина на газ ?!? Помогнете ми с точни отгов

Мнениеот renault_19 » Пон 07 окт 2013 7:18

Стига се майтапете с човека де, някои от вас дори с газови уредби си изкарват хляба...страшно утношение имате към потенцялни клиенти.
До колегата:
Значи гледай сега за страх няма от какво да те е страх, ако ти е писано да ти гръмне нещо ще стане,ако не ще се удавиш примерно. Сега сериозно няма страшно една газова уредба ако е монтирана добре и качествени части е дори по-малко опасна от вградената горивна система на автомобила.Аз например съм се палил от спукан бензинов маркуч.Бензина се пали много по-лесно от газта колкото и да ти звучи странно.Ако всичко е монтирано и стегнато като хората течове няма да имаш сигурно с години.Сега ако караш 10 години още тази кола с тази уредба по някое време ще трябва да се прегледа и да се попритегне това онова, но дори да има теч то ще е нещо да намирисва не е да се отровиш и да гръмнеш.Отделно уредбата има два клпана един при мотора един в бутилката, тръбата на газта да скъсаш ще изтече това в трабата и бутилката се затваря клпана, ако стане пожар клапана в бутилката изпуска малко количетво газ за да оравновеси налягането в бутилката и тя да не гръмне.Хората са го измислили.Двигателя няма да ти се скапе, идеален е за газ,а дори да ти се скапе което няма да е от казта един такъв двигател на морга с компютър работещ е не повече от 400лв.Ако ти карчи 10 бензин както казваш най-много да ти харчи 12 газ ,а може и по малко тогава на 100км разликата ти е точно 10лв при днешни цени, значи за 4000км купуваш нов двигател.Така че няма какво да ти пука.Ето две клипчета правени в чужбина за сигурноста на газовите да видиш: http://www.youtube.com/watch?v=KYwERH1PpOk на немски е,ако не знаеш но то се вижда за какво става въпрос.Ето и пожар на три коли едната на бензин, другата с кофти монтирана газова, и третата с монтирана по правилата http://www.youtube.com/watch?v=BBDbm63XzDc
Няма какво да се притесняваш, ако попаднеш в такъв инцидент че да гръмне всичко ти вече ще си заминал и без да гръмне това.Тъпо звучи но е факт.Ясно е че ако някой камион е набие здраво в тебе сигурно ще гръмне, но то не остава нищо от колата при това положение и тука не е проблем на газовите бутилки това.

denyodeniz
Автомобил: Audi s4 b5 Avant
Двигател: 2700

Мнениеот denyodeniz » Пон 07 окт 2013 9:34

Колата е в идеално състояние. Няма никакви проблеми просто се чудя за горивото. А дето викате за колата, че си е заминала не е вярно баща ми е автомонтьор и купи колата ми от Холандия в идеално състояние, собственика я е продал защото имал нужда от пари... А иначе не искам да ме хващате за рачичка и да ме главите по главичката, искам просто да знам плюсове и минуси защото не съм компетентен в тази област и искам да се науча... То нали когато някой не разбира трябва да го храните..

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Пон 07 окт 2013 9:40

Еми минуси минуси.... при качествени части и кадърен монтаж проблем с безопасността за мен няма.. кавот всяко нещо е хубаво да се поглежда основно поне на 2 години, да се дозатегне някоя тръба, да се провери за теч.
ГИ като сложиш не се занимаш с нищо колата си пали на бензин и след малко обръща на газ.От теб се иска и да капваш някой друг литър бензин не само газ, това може да ти е по-досадно че мислиш за две горива, но не мисля че като цяло е проблем.И от време на време трябва да смениш някой филтър по газовата, примерно на 2-3 години сигурно изпарителя ще има нужда от ремонт, който не е повече от 50лв.След като я сложиш примерно за 2 години ще имаш едни 100лв разходи за филтри,мембрани на изпарителя не повече.Може и 3 години да са и 4 зависи как и колко караш ,но под 2 няма да са.
Бутилката не тежи 15кг да е празна и примерно 30литра газ тежат 16-17кг.Малко ти намалява багажника от бутилката.Другото е да се возиш така че давай смело.Дизела според мен има повече недостатъци от кадърно монтирана газова , но няма да приказвам сега за това.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 07 окт 2013 9:43

denyodeniz написа:Колата е в идеално състояние. Няма никакви проблеми просто се чудя за горивото. А дето викате за колата, че си е заминала не е вярно баща ми е автомонтьор и купи колата ми от Холандия в идеално състояние, собственика я е продал защото имал нужда от пари... А иначе не искам да ме хващате за рачичка и да ме главите по главичката, искам просто да знам плюсове и минуси защото не съм компетентен в тази област и искам да се науча... То нали когато някой не разбира трябва да го храните..

Раздела е пълен с информация, отдели си време и чети, както са направили всички които се интересуват :a045

Върни се в “Автогазови уредби”