Здравйте, имам проблем с една газова уредба . Не мога да я калибровам и от всички изводи, които си правя проблема е с липса на времената на бензиновите дюзи. Всичко ми излиза на програмата нормално, но на времената на дюзите(бенз. и газови) си стоят нули. Мисля, че липсва информацията за това и от там нататък нещата не могат да продължат.
Тези времена се взимат само от "плюса" на бензиновите дюзи? Нали? Вече започвам да си мисля, че интерфейс ,кабела е проблем. Някакви идеи?
Времена на бензиновите дюзи
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Времена на бензиновите дюзи
Как от плюса?
На дюзите се прекъсва минуса им.
Плюса е общ за всички дюзи.По минусите се командват коя кога да впръска и т.н.

Плюса е общ за всички дюзи.По минусите се командват коя кога да впръска и т.н.
Плюса е общ и сигнала за компюръра, за времената се взема от там, без значение от коя дюза.Важното е да се подредят по същия ред след това и газовите.А минусите се прекъсват , да. Но на програмата не ми излизат времената. Това е проблема.
- Bai Sando
Ти кое последно си прекъснал на дюзите?
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Бай Сандо, успех с лекциите! Ще чета с интерес!
Към автора на темата - колега, ако си купил газов инжекцион - нямаш ли документация, бе човек? Като си решил да питаш във форума - поне пиши за каква уредба става въпрос - марките и моделите на газов компютър, изпарител, инжектори и т.н. - сигурен съм, че има с какво да помогнат колегите, ама трябва да знаят за каква уредба става въпрос...

Към автора на темата - колега, ако си купил газов инжекцион - нямаш ли документация, бе човек? Като си решил да питаш във форума - поне пиши за каква уредба става въпрос - марките и моделите на газов компютър, изпарител, инжектори и т.н. - сигурен съм, че има с какво да помогнат колегите, ама трябва да знаят за каква уредба става въпрос...
- Bai Sando
Ми ако им е прекъснал плюсовете ще му изкара времената ама друг път,същата работа и ако е обърнал посоката на кабелите към дюзата и към компа.на уредбата.Случвало ми се е
Ама да каже първо каква е уредбата,а-у...

Ама да каже първо каква е уредбата,а-у...
- mrpetrov
Бе то това ясно, ама нали се сещаш, че го пише в документацията или поне има схема на свързване... Затова попитах дали има документация, или му се налага на колегата да я сглобява "по пътя на логиката"...
Пък това с връзката - аз, например, съм с Фобос 1. При него има три положения:
1)няма връзка;
2)опитвам да се свържа;
3)има връзка;
И трите си ги пише в долния край на прозореца на програмата, пък и надлежно са си ги описали хората тия работи в документацията...
Та, като цяло - не е лошо да има документация човек, а пък ако вземе и да я прочете... стават "чудеса"!
Пък това с връзката - аз, например, съм с Фобос 1. При него има три положения:
1)няма връзка;
2)опитвам да се свържа;
3)има връзка;
И трите си ги пише в долния край на прозореца на програмата, пък и надлежно са си ги описали хората тия работи в документацията...
Та, като цяло - не е лошо да има документация човек, а пък ако вземе и да я прочете... стават "чудеса"!

- Bai Sando
На фобос ми се е случвало ако обърна кабелите към дюзите и компа и не иска да запали,понеже не връща въобще ток към бензиновите дюзи.При Тамона си работи на бензин,дори и да са объркани,тогава не излизат времената само.
А при БСМ нямат посоки коя къде,важното е да се следи реда по цветовете само,обороти също няма там.
Остава автора на темата да каже с каква уредба е само
А при БСМ нямат посоки коя къде,важното е да се следи реда по цветовете само,обороти също няма там.
Остава автора на темата да каже с каква уредба е само

AEB е компютъра. Проблема не е във връзките. Излизат всички параметри- налаягания, дюзи, сигналите към газови и бензинови дюзи,обороти и т.н. ...Чете и променя всичко, но липсват времената . Това е проблема и от там не може да калиброва функциите, от където не стартира ситемата. опитва да включи, но връща обратно на бензин веднага.
- mrpetrov
@ Автора: Хм... Аз на сайта на AEB виждам 11 модела - http://www.aeb.it/products/injections. Кой от всичките, колега?
Бай Сандо, ми на AEB как са?
Бай Сандо, ми на AEB как са?
Малко нова информация по случая- интересен факт е, че при подаване на контакт минуса към бензиновите дюзи светва и изгасва веднага., а при запален двигател свети постоянно през пробната лампа. Това е обратното на нормалното. Излиза , че дюзите имат обратно управление. Но програмата няма опция за смяна на + с - , както на Заволито мисля , че имаха. Мислех да опитам( но не посмях да го направя да не гръмна компа) да направя обратно връзва не чрез прекъсване на плюсовете на дюзите. Повтарям, при даване на колата на контакт , плюса към бензиновите дюзи не е постоянен.
И да добавя- откачих кабела , който е за плюса на дюзите и го свързах директно на акумулатора, за да има захранване.Но пак не излязоха времената на дюзите.
И да добавя- откачих кабела , който е за плюса на дюзите и го свързах директно на акумулатора, за да има захранване.Но пак не излязоха времената на дюзите.
Върни се в “Автогазови уредби”