От известно време работата на газ се промени: губи обороти и гасне понякога при спиране или тръгване на светофар, при работа на място около колата мирише много на газ и вдигна разхода. Обслужена е преди 5500 км, свещи преди 1000 км, кабели миналата година, по газовата са сменени газовия филтър и филтъра на газовия клапан заедно с О-пръстена. На бензин колата си работи добре.
Някакви идеи какво може да е? Изпарител? Дюзи?
Golf 4, 1998 г. AKL с газов инжекцион Landi Renzo
Golf 4, 1998 г. AKL с газов инжекцион Landi Renzo
Последна промяна от nero на Чет 31 окт 2013 11:09, променено общо 1 път.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: Golf 4, 1998 г. AKL с Landi Renzo
щом миреше много да не би изпуска от някъде? клапана на ботюлката ОК ли е? изпарителя къде е монтиран? Моя (същия голф с LR ГИ) е монтиран долу до предната лява решетка на бронята и перката на климатика ми беше протрила единия маркуч за водата. Малко вероятно при тебе да се протрил някой маркуч, ама кой знае.
- geo0rg1
- Автомобил: GOLF 4
Аз имах същия проблем и се оказа сцепен маркуч от дебитомера към дросела ...Дърпа неотчетен от дебитомера въздух и колата гасне
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Контакти:
ама то тогава и на бензин ще прави проблеми, а колегата пише, че на бензин е ОК.
- geo0rg1
- Автомобил: GOLF 4
siso_k написа:ама то тогава и на бензин ще прави проблеми, а колегата пише, че на бензин е ОК.
Хмм това не го бях прочел ;) Извинявам се за което

siso_k написа:щом миреше много да не би изпуска от някъде? клапана на ботюлката ОК ли е? изпарителя къде е монтиран? Моя (същия голф с LR ГИ) е монтиран долу до предната лява решетка на бронята и перката на климатика ми беше протрила единия маркуч за водата. Малко вероятно при тебе да се протрил някой маркуч, ама кой знае.
Клапана на бутилката изглежда ОК, почивните дни минах всички връзки с пяна да гледам дали не изпуска от някъде. Изпарителя е монтиран в празното място между двигател и акумулатора (посочил съм на снимката къде горе долу)
geo0rg1 написа:Аз имах същия проблем и се оказа сцепен маркуч от дебитомера към дросела ...Дърпа неотчетен от дебитомера въздух и колата гасне
По късно ще погледна за това. Колата не винаги гасне, прави го от време на време или аз просто свикнах да е карам и не е оставям да загасне.
Re: Golf 4, 1998 г. AKL с газов инжекцион Landi Renzo
В неделя имах малко време и човърках по колата. Няма теч на газ, няма сцепен маркуч. Възможно ли е проблема да е в изпарителя ? За 4 години и 100 000 км не е отварян и не съм сменял мембрани или каквото и друго да е.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Отдавна им е време на платната да бъдат сменени...
Смених мембраните, на първо четене разлика никаква...утре ще видя в реални условия.
Никаква промяна след смяната на мембраните, проблемите си останаха същите. Някой някакви идеи или добър газаджия в Пловдив без тези в сервиза на Ланди ?
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Какво ти пречи да идеш в сервиза на Ланди? Поне ще ти кажат какво ти има. Моите 2 стинки ги залагам, че някой от МЕД-овете се е предал.
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Аз залагам на ламбда сонда - колегата ако може по-добре да изгърми едни 200 лв за една нова.... Ако ли не - от някъде да намери една работеща - само ей така, за проба!
Така или иначе ако не е сменяна последните 3-4 години, или там колко хиляди километра бяха - и без друго ще да е за смяна...

Така или иначе ако не е сменяна последните 3-4 години, или там колко хиляди километра бяха - и без друго ще да е за смяна...

Върни се в “Автогазови уредби”