Изолация на маркучи и изпарител с цел по малък разход

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Изолация на маркучи и изпарител с цел по малък разход

Мнениеот vwg3 » Чет 21 дек 2006 22:49

колеги извинявам се ако не съм намерил,а има инфолмация в търсачката,но се интересувам......не става въпрос за VW а за един москвич с който си върша работа и имам проблеми на бензин така,че се налага да го карам на гас....та прочетох темата за палене на газ,но искам да питам има ли някакъв смисъл от един вид"обличане" с някакъв изолационен материал на маркучите на изпарителя-с цел по бързо загряване и задържане на топлината и евентуално по нисък разходл Някой правил ли е подобни "номера" и имат ли ефект...
И евентуално дали ще е удачно да си направя някакъв вид "кутия"примерно от стереопор която да сложа върху изпарителя..Знам,че на много хора темата може да се стори глупава ,но моля за мнения..

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Чет 21 дек 2006 23:50

Колега,когато се изпарява газта поглаща топлина и зимата когато е много студено и палиш на газ температурата на изпарителя пада много под въшната , така че не мисля че с изолация ще решиш проблема.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 22 дек 2006 10:22

По-лесно ще е да сложиш един картон на решетката отпред - така зимата ще запазиш "топлото" под капака на двигателя. Едно време имаше и фабрични кожени "жилетки".
Не знам за какъв москвич става дума, ако е от по-старите с ремък на вентилатора, може да махнеш перката и да приспособиш електрически вентилатор който да се включва само когато е нужно, това също ще помогне да загрява по-бързо.
Иначе веднъж позагрее ли двигателя, няма смисъл от изолация - генерираната топлина заради ниското КПД и без това е повече от нужната.
Ако палиш направо на газ, потърси из темите, има варианти за електро подгряване на изпарителя, но не е тривиално - трябва термостат който да спира циркулацията в него + нагревател.

Върни се в “Автогазови уредби”