Имам пасат В3 и сутринта се опитах да запаля,но не успях поради това че изпарителя е замрузнал,на бензин не мога да паля,защото помпата е изгориала.Някои може ли да ми каже как да я запаля колицата сега?
заглавието? раздела? mod edit: vaskoto1
не пали...
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Re: помогнете
Antiloop написа:Имам пасат В3 и сутринта се опитах да запаля,но не успях поради това че изпарителя е замрузнал,на бензин не мога да паля,защото помпата е изгориала.Някои може ли да ми каже как да я запаля колицата сега?
100% си я задавил!! За това след като си я залял с топла вода обръщаш на бензин и въртиш малко с педал до дъно за да издуха цилиндрите и после обръщаш на газ и пробваш да запалиш.( А който си има помпа при яко задавяне да изключи дюзата)
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Антифриза няма да замръзне, ще замръзне някое клапанче или лостче, по правило в отворено положение... Оттам - зверско задавяне.
Поливането с вода си е класика. Може в комбинация с притваряне на кранчетата АГУто (но после требва да се върнат).
Подгряването на изпарителя също е стара идея. Но е нужен и термостат който да спира потока на антифриз през изпарителя докато работят "нагревателите", за да не се подгрява всичката вода.
и термодатчик който да изключва "нагревателите" когато не са нужни. Т.е. не е съвсем просто.
Но най-добре си е да се оправи бензиновата система, па макар и с китайска помпа. Все пак си е резервна система, повишаваща надежността. А ако закъсаш за гориво - газ не може да си донесеш в пластмасово шише от бензиностанцията.
Поливането с вода си е класика. Може в комбинация с притваряне на кранчетата АГУто (но после требва да се върнат).
Подгряването на изпарителя също е стара идея. Но е нужен и термостат който да спира потока на антифриз през изпарителя докато работят "нагревателите", за да не се подгрява всичката вода.

Но най-добре си е да се оправи бензиновата система, па макар и с китайска помпа. Все пак си е резервна система, повишаваща надежността. А ако закъсаш за гориво - газ не може да си донесеш в пластмасово шише от бензиностанцията.

Върни се в “Автогазови уредби”