Дразнещо придръпване.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
aatanas
Автомобил:
Двигател:

Дразнещо придръпване.

Мнениеот aatanas » Пон 08 яну 2007 9:10

Газова "Ловато" - електрическо.
Двигател 2Е 115к.с. 2000см3
Основно я карам на газ. Проблема ми е следния - появи се неотдавна.
Предполагам до около 60-70 градуса върви перфектно.Изведнъж придрълва единично - като , че ли нещо товари двигателя/забива носа за момент/. След това всичко е ок. След като се покачи още малко температурата следва ново придръпване , и после пак всичко си е наред. Основно се появява при градско каране. Перка на радиатора не се включва. И това е - само две придръпвания , но доста силни и дразнещи.
Дайте някакви идеи какво да погледна. На бензин не знам дали го прави тоя номер щото я карам основно на газ.
Мислех си термостата като отваря големия кръг може ли да се получи такова придръпване ?? - ами защо има и второ??
Някой датчик ?? - не знам.

Моля Ви за помощ.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 08 яну 2007 9:54

1. Филтри - въздушен най-вече.
2. Свещи
3. Кабели
4. Делко - капачка и палец
5. Бобина

Провери си тези неща.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 08 яну 2007 10:29

Мисля че преди всичко трябва да изясниш дали става и на бензин или само на газ.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пон 08 яну 2007 12:53

psstv18rp написа:Мисля че преди всичко трябва да изясниш дали става и на бензин или само на газ.

:да:
Няма да нищо да й стане на колата,ако й сипеш бензин за 15-20 лв и да я покараш малко така. :wink:

aatanas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aatanas » Пон 08 яну 2007 13:15

Определено ще я проверя на бензин дали прави същите номера, но не е от кбели,свещи, палец, филтър, капачка и палец.Сигурен съм понеже са сменяни скоро всичките. Придръпването се появява само два пъти , не постоянно и при едно и също положение /температура на двигателя/.
След това всичко е нормално.

aatanas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aatanas » Сря 10 яну 2007 16:56

И така , колеги сипах бензин днес и абсолютно по-същия начин се държи както съм описал по-горе/ да не повтарям пак / - две забивания прави , после всичко си е ок, нито придръпва , нито прекъсва.

Подсказвайте къде да погледна.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

... придръпване

Мнениеот Dpop » Чет 11 яну 2007 14:53

Здравей aatanas. :)
При мен се появи същиат проблем преди ок 20 дена. Моето АГУ също е "Ловато", но вакумно.
Първо гледах на тъмно при запален мотор дали се получава някъде искрене по кабели и т.н. но нямаше.
Смених дистрибуторна капачка, палец, и кабели защото от 6 г. не съм ги сменял, но проблема който описваш си остана. Пробвах и с руги свещи, но пак същата работа. Отварях винтчето на изпарителя, за да изтече или изпадне нещо и да изчезне проблема, ама не.
На мен също ми прави впечатление че той се проявява на газ при температура в диапазона м/у 60 и 80 градуса, но не само на градско каране. Освен това преди Нова година в рамките на два дена изминах ок 100 км. смесен режим и всичко беше ок.
На бензин не съм забелязал определен температурен режим в който да се проявява, но при мен като добавка понякога(фриволно) ми изгасва и при студен и при топъл мотор.
Освен това на мен ми се проявява(и на двете горива) и лека игра на оборотите на празен ход в посока на горе, до към малко над 1000 и след това се връщат. Прави ми впечатление, че тази игра на бензин понякога е надолу, но ако мотора не изгасне се връщат до нормалните - 800.
Аз съм с релета на компа, ламбда сондата и бенз. помпа, за да не работят на газ.
Според мен проблема остава да се търси в бубина, температурен датчик или стъпковия регулатор на оборотите. За съжаление доколкото разбрах и трите са си доста пари, така че не мога да си позволя да експериментирам.
Дано някой препатил или по вещ да подскаже решение за тази болка.
Надявам се vaskoto 1 :037: да ми помогне, че беше зает до 11.01. т.г. и после мога да ти пиша какво е лечението.
Надявам се написаното да ти е от полза.
Лек и успешен ден.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Чет 11 яну 2007 21:16

Явно аз не съм наред, но някой може ли да ми обясни защо намесвате температурен датчик в придърпване?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

... придръпване

Мнениеот Dpop » Чет 11 яну 2007 21:50

pinci написа:Явно аз не съм наред, но някой може ли да ми обясни защо намесвате температурен датчик в придърпване?

Вярвам че всички сме си наред, но ако ме убедиш да изключим и него - темп. датчик от неприятния проблем с който сме се сблъскали ще е още по-добре :hmmmm . Така поне ще мога да намаля възможните причинители :rocketwhore на "болестта".

Върни се в “Автогазови уредби”