Въпрос за безнинов клапан BRC.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
kapini
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за безнинов клапан BRC.

Мнениеот kapini » Вто 30 сеп 2014 15:32

Колеги, имам повреда на бензиновия клапан. Заради него се наложи да ме теглят в планините на Албания в един голям дъжд. Не знаех, че имам проблем с това, помислих че не пали по друга причина. Абе голям цирк беше, теглиха ме по наклон 10%, на черен път в пороен дъжд :horror , добре че беше къса отсечката, хората готини :icon_lol , а джипа мощен . Установих, че еповреден бензиновият клапан. Въпрост ми е: може ли да смени само бобината около оста на клапана и да проработи или трябва да купя целия клапан. Има ли вероятност да се е прецакало нещо друго по него освен бобината. :screwy

Потребителски аватар
kapini
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за безнинов клапан BRC.

Мнениеот kapini » Сря 01 окт 2014 14:23

Проблема се оказа другаде :bowdown . След като купих нов бензинов клапан BRC и го монтирах, проблема не се реши. Проверих токовете през кабелите, които влизат в клапана и се оказа, че масата е изчезнала. Как не знам, понеже е вързана за купето, може би от прах, мръсотия. :a045 След като вързах масата другаде проблема се реши. Може би и стария клапан си е работел, но не проверих дали има ток по-рано. Добре че в магазина на елена газ на бул. хр. ботев имаше промоция и платих за клапана 18 лв. вместо 22 лв. Какво да се прави : negramotno :11

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Въпрос за безнинов клапан BRC.

Мнениеот stefan4o » Сря 01 окт 2014 15:48

Е, сега ще имаш един за резерва. Първото, което се прави в такива случаи е именно да се премери какво идва на кабелните обувки или буксата му. :th_up

Върни се в “Автогазови уредби”