Случайно да си забелязал като въртиш, самото запалване на двигателя дали става при пускане на ключа или си е стандартно.
Логиката ми е че щом и на двете горива му е трудно да запали проблема е общ, а общото в случая е ток.
висок разход на пасат б3 89г 1.8ми
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: висок разход на пасат б3 89г 1.8ми
и аз натам се насочвам ,към тока . не знам дали е възможно да е например стартера! 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Одата може би визираше клемореда.
Трябва да се отмятат нещата едно по едно.Идеалното начало е да игнорираме газта и да търсим проблема по бензина.Не се налага да изгаряш бутилката,провери при сондата дали имаш кранче на изходящата газ и го спри.Ако си с бобина,просто изключи масата.После запали,изгори останалата по тръбите газ и си готов веднага да почнеш с експериментите.
Трябва да се отмятат нещата едно по едно.Идеалното начало е да игнорираме газта и да търсим проблема по бензина.Не се налага да изгаряш бутилката,провери при сондата дали имаш кранче на изходящата газ и го спри.Ако си с бобина,просто изключи масата.После запали,изгори останалата по тръбите газ и си готов веднага да почнеш с експериментите.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ами освен ако е тръгнал клемореда това явление със запалването при пускането на ключа се получава и при стар акумулатор, докато въртиш стартера дърпа всичкото ток от батерията и не остава да отваря клапани, да светкат лампи и други консуматори.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Това се хваща лесно,примерно се зануляват настройките на СД-то или радиото....
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Iezekil написа:Това се хваща лесно,примерно се зануляват настройките на СД-то или радиото....
Да. И нулира дневния киломенраж...
Отново по моя въпрос :) ....След смяна на свещи,палец и капачка на делко разхода отново си остава същия,даже като че много малко се качи.
Вчера откачих вакуума към клапана на въздушния филтър така,че да взима въздух само отвън.Сега колата върви някак по-дообре.Преди като позагрееше забелязвах малко загуба на мощност.Чудя се така дали ще е по-добре като разход.Дайте и мнение дали при висок разход на масло(2-3л/10000км) се качва разхода на гориво.Досега срещам и ДА и НЕ
Вчера откачих вакуума към клапана на въздушния филтър така,че да взима въздух само отвън.Сега колата върви някак по-дообре.Преди като позагрееше забелязвах малко загуба на мощност.Чудя се така дали ще е по-добре като разход.Дайте и мнение дали при висок разход на масло(2-3л/10000км) се качва разхода на гориво.Досега срещам и ДА и НЕ
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега......колкото по голяма (нормална)компресия имаш, толкова по добър разход на газ ще постигнеш ...това го знам от доста добър газаджия и от личен опит !
Върни се в “Автогазови уредби”