piter_96 написа:Mariqnski написа:Здрвейте колеги ! Искам да изкажа мнение по въпроса с газовите уредби . 4 години карах golf 3 1,4 моно на газ , но за мен газовото с течение на времето разказва играта на мотора . Не напразно хората са измислили бензина и дизела . Преди няколко дни си взех пак 3ка само , че АБФ чист бензинец , не разчитам на мама и на тати за бензин , когато имам пари зареждам и карам , живея в град пълен с баири и съм нямал възможност да я засека колко ми дава като разход градско , газ няма да му сложа на този мотор ! И все пак искам да кажа , че разбирам всеки един колега , който си е сложил газово на колата , икономия си е , но все пак бензина си е бензин :)
Много се е писало за това, дали газта запазва или износва мотора. Виждал съм двигател на Дачия на 400 000+ км. от първия си километър с газов инжекцион, не гори грам масло и като е отварян капака за смяна на гарнитурата му всичко си е като ново и запазено.
Виж колега, аз не споря , това са моите лични впечатления , карал съм на газ и ми беше хубаво от към разход , сега не ми се кара на газ защото ми е писнало , карам абф-а на бензин и не мисля да му слагам газово , не съм някой богаташ и не взимам някаква голяма заплата , просто за мен кефа цена няма , колата е ежедневка , имам ли пари и сипвам и карам , нямам ли разхождам се пеш в хубавото време , в лошото съм си в къщи :D :)