Кара ли някой с течна фаза?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
nitogas
Автомобил:
Двигател:

Re: Кара ли някой с течна фаза?

Мнениеот nitogas » Чет 14 мар 2013 21:03

Начин на работа на система с течна фаза на vialle lpdi:
LPdi използва резервоар с интегрирана мембанна помпа, вече добре известна от LPi. Помпата увеличава налягането в системата и осигурява обръщението на горивото. Биещото сърце на системата LPdi е патентования FSU (блок за избор на гориво), който позволява безпроблемно превключване между бензин и автогаз. Бензинът и течният газ се вливат в FSU и избраното гориво се пренася до оригиналната помпа за високо налягане на автомобила, което увеличава налягането до над 100 бара, преди да се извърши инжектирането. Системата е уникална с това, че колата може да се управлява и в режим на моно гориво. Също така, двигателят може да бъде стартиран, чрез използването на автогаз. Тогава бензиновата система служи като резерв в случай, че LPG резервоарът е празен. Разбира се, шофьорът може по всяко време да премине от един вид гориво на друг, ако избере да използва изпитания и надежден превключвател на гориво Vialle. Течният газ има физическата способност, при определени обстоятелства, да се изпарява под влиянието на топлината и температурата. Това може да доведе до стартови времена, които са по-дълги от тези, които се използват с бензинови двигатели. За да се намали този ефект, на някои модели помпата за автогаз се активира в момента, когато вратата на колата се отвори, за да се постигне по-бързо натрупване на налягане в системата. Това повишаване на налягането, позволява на всяко гориво в газообразна форма да се втечнява.

nikopld_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikopld_87 » Пон 27 май 2013 11:31

MK4 написа:Колеги кара ли някой ГИ течна фаза. Тъй като баща ми катастрофира с мойта кола и сега си търся нова и обмислям поставянето на ГИ течна фаза. Трябват ми мнения за разход и вървене на газ и на бензин?

Разхода и вървенето са като на бензин.

djkoliob
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djkoliob » Сря 19 ное 2014 16:56

Здравейте,
бих искал, ако може, да ми кажете какви са предимствата и недостатъците на този вид газови уредби (течна фаза). Имам Туарег 3.2 и мисля да му инсталирам газова уредба но не съм сигурен кой вид да е. По форумите пише повече лоши неща за газовите с течна газ - проблеми с помпата, дюзите, електрониката... Също ме интересува дали е вярно, че има и разход на бензин от около 20%, а също и че разхода на газ е по- висок в сравнение с другите газови инжекциони?

Благодаря предварително!

Върни се в “Автогазови уредби”