Въпрос към Пловдивчани-повторна регистрация на газова уредба

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Съб 05 юли 2008 1:13

колега,там що няма хора бре :roll: да пращам баща ми,а :олелеее

ivan_don4ev
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос към Пловдивчани-повторна регистрация на газова ур

Мнениеот ivan_don4ev » Пон 29 дек 2014 22:16

За да не пускам нова тема питам тук.

Проблема е такъв: Купих колата на 19.06.2014 от БГ собственик от София, на 20.06.2014 отивам в КАТ Хасково да я регистриран, когато отивам на канала ме питат "някакви документи за газовата" отговарям че нямам (стария собственик бил изгубил паспорта). Човека на канала в кат ми казва "оки няма да можем да я пишем газ/бензин" и продължих с регистрацията. Тия дни (декември 2014г) решавам да си изкарам паспорт и да мина през кат да ми сменят талоните за 20лв. В момента живея в Пловдив и отивам в новия пункт за годишни технически прегледи на кукленско шосе. От там не знаят все още какви са изискванията за изваждане на паспорт на газовите уредби и ме посъветваха да изчакам докато дойде време за ГТП тогава да съм го мислил (аз така не мога искам да я регистрирам). Колата ми има минат технически преглед от стария собственик на 12.05.2014г в който е записано че автомобила има монтирана уредба на ВНГ/СПГ или водород. След оглеждане по обстойно на бутилката виждам че е произведена 02.2003г изтекла е гаранцията от 10год. И сега големият въпрос е какво правя?

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Вто 30 дек 2014 14:05

Аз на твое място бих сменил бутилката с нова за собствено спокойствие, а за документите - изчакай готвените законови промени да влязат в сила. Мисля, че ако това, което прочетох тук някъде из форума е вярно - ще ти е достатъчен документа от стария годишен технически преглед, в който пише, че "автомобила е с монтирана уредба СНГ/..."

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 30 дек 2014 14:36

[quote="mrpetrov"]Аз на твое място бих сменил бутилката с нова ...quote]
Българските бутилки се придружават с паспорт от завода производител. Търси го при покупката.

Върни се в “Автогазови уредби”