Газ на 2.0 FSI мотор на Пасат 2005г 150 к.с

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
momchilmm
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BZB 2009

Re: Газ на 2.0 FSI мотор на Пасат 2005г 150 к.с

Мнениеот momchilmm » Вто 24 мар 2015 12:22

Ами аз доста търсих тема за TSI-тата, ама нещо много дефицитни били при толкова дизели... Да отворя стара тема :)

Да споделя - Passat B6 1.8 TSI, 2009 г., ръчни скорости, двигател BZB, с газова уредба на BRC, ама не е слагана в BRC ;)
Разходите, които тук са сметнати, са доста близки до истината и наистина няма голям смисъл от поставянето на газова уредба при малко изминати километри. Един дизелов Пасат би дал същите разходи без газова уредба.
При мен на дисплея изписва нещо като средноаритметичен разход между газ и бензин - аз в началото особено го смятах по бележките. Зависи от карането между 12-15 лв. е на 100 км извънградски пробег. И да винаги използва бензин. Зимата повече докато загрее.

Имам аз обаче следния проблем - докато колата е студена, стрелката на оборотите мърда нагоре-надолу, а при каране докато стигне 90 градуса някакси накъсва, като придърпване такова. Газаджиите казват, че не е проблемът в газовата, защото тогава работи само с бензин, обаче никъде не видях по форумите някой да има такъв проблем. Сменени са ми свещите съвсем скоро, но не е от тях. Колата е на 115 хил. км.

stabile
Автомобил: Passat B7
Двигател:

Re: Газ на 2.0 FSI мотор на Пасат 2005г 150 к.с

Мнениеот stabile » Вто 24 мар 2015 17:01

Не знам за твоя мотор, но на моя 1.8Т 2002 година, това се оправи със смяна на дебитомера :th_up

Върни се в “Автогазови уредби”