Здравейте колеги.Проблема е,че когато карам на 5-та предавка и съм достигнал 3000 оборота след отнемане на газта колата запазва скоростта даже и ускорява още.Като натисна съединителя отива до 4000 и не пада докато не угася двигателя.Изпарителя е ловато електрически и проблема е само на газ.Сменил съм кабели,свещи,въздушен филтър но няма ефект.Смесения разход който дава е 8.5.
Когато форсирам на място няма проблем ако не задържам по дълго време над 3000 оборота.Кое управлява оборотите при условие,че няма вакум.
Проблем с оборотите на абу 1.6 моно 94 година
Re: Проблем с оборотите на абу 1.6 моно 94 година
След доста тестове вчера установих следното-стъпковия мотор и тпс-а работят.Прави го на всички скорости след 2.500 оборота.Нещо кара стъпковия мотор да подава газ но не мога да разбера кое и защо.При плавно подаване на газ на место оборотите се вдигат и падат нормално.Всички вакуми са здрави,плочката под моното също.Ваг-ком казва че всичко е наред.Ако откача тпс-а проблема изчезва.Копчето на уредбата е само с две положения и задължително пали на бензин след което сама минава на газ.Ще пробвам да карам без тпс-а но не знам как ще се отрази на работата на двигателя
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Прави го само на газ, нали? И аз имам подобен проблем на газ, разликата обаче с теб е, че като изключа от скорост се изфорсирва 1, 2 пъти и се успокоява. Според мен, ламбда сондата ми прави мизерии. На бензин го няма това нещо.
Реших проблема по мой си начин.Първо почистих между всички гарнитури за да съм по сигурен,че няма да смуче въздух между тях.След това отхлабих тпс-а и го врътнах леко по посока на часовниковата стрелка.Оборотите паднаха малко но изчезна гадното форсиране.Тъй можах тъй направих ако мислите,че съм направил грешка ме поправете но засега това върши работа. 

Богата смес пробваи да я намалиш като бележиш къде е бил болта и броиш обороти ако са повечко от 2,5
- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
Трябва ти емулация на ламбда сондата :) Или ресет реле :) Първият варинт е по- препоръчителен.
За проба може да изключиш кабела на ламбда сондата и да покараш така :)
За проба може да изключиш кабела на ламбда сондата и да покараш така :)
Върни се в “Автогазови уредби”