С обикновена газова от 8 години.
От около месец. При пуснат климатик оборотите падат много ниско400-500, тресе и върви към гаснене, не е както трябва. Същото и при десен завой. Същото се случва понякога и на бензин.
Забелязах също и че при пуснат климатик и при ускорение, и на газ, и на бензин има едно чудене и притрисане, придърпване около 2000 об. Без климатик всичко нормално и си ускорява плавно.
Дросел чистен миналата година, стъпков мотор преди месец също. На диагностика не показва нищо.
Давайте жокери. Благодаря.
Пасат АЕК , Б4 с пуснат климатик придърпва и падат оборотите
-
- Автомобил: Бора
- Двигател: AUM
Re: Пасат АЕК , Б4 с пуснат климатик придърпва и падат оборо
Смуче въздух от някъде - маркуч серво, маркуча от въздушен филтър до дросел, маркуч картерни газове, или проблем със стъпков мотор.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Точно за това гледах снощи, пак ще погледна. Благодаря.
Преди време мерих стъпковия мотор, от един руски сайт изнамерих някакви стойности, но ако знаеш начин да го премеря кажи.
Преди време мерих стъпковия мотор, от един руски сайт изнамерих някакви стойности, но ако знаеш начин да го премеря кажи.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Едва ли е въздух,щом проблема е свързан само с климатика.Не съм наясно с този мотор,но ми се струва,че проблема е по-скоро електрически.Ако принципа е същия,то компа не разбира,че си пуснал климатика и съответно не ти вдига оборотите на мотора за да компенсира натоварването.Трябва да идеш при някой/или да потърсиш инфо сам/за да се замери на кой точно пин на ЕКУ-то се подаваше напрежение при натискане копчето на климатика.А дали кабела идва от копчето или от самия компресор-незнам.
Знам,че при някои модели има и датчик за хидравликата,който също оказва влияние на оборотите....но не знам как е при Пасат Б4.
Знам,че при някои модели има и датчик за хидравликата,който също оказва влияние на оборотите....но не знам как е при Пасат Б4.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
37 и 39 пинове са за климата.
Обаче дали климата е оргинален или насаждан
Обаче дали климата е оргинален или насаждан

Върни се в “Автогазови уредби”