Golf MK3 93г. 1.6 ABU с BRC не зарежда бутилката

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Golf MK3 93г. 1.6 ABU с BRC не зарежда бутилката

Мнениеот dontaskdontsay » Пет 19 дек 2014 22:09

Колата е с италианска уредба БРЦ и по късно поставен изпарител Ловато.
Та от няколко дена мисля че имам проблем с зареждането на бутилката (не ще да се напълни).

Зареждам винаги от едно и също място и миналата седмица бензинджията почна да зарежда и след малко вика не може повече а беше сипал само 2лв :eek Да уточня че бутилката е 40л и беше почти празна а тои ми каза че не може повече а съчмата дори не изчука.

В понеделник отидох на ОМВ за проба и ми я напълниха до горе. Сипаха за 28лв. и отново съчмата не изчука като признак че е пълно. Видяхме че почна все по бавно да поема газта и си личеше че се е понапълнила.

До днес съм изминал 27км (само градско) и отивам отново да напълня до горе. Бутилката побра само 5лв и признаците бяха същите. Започва да се пълни нормално и постепенно започва да се затруднява и я спираме без да чуем съчмата.
Тръгвам на път Берковица-петрохан-София. В София се набутах в голямо задръстване и на излизане реших да хвана към Пловдив и от там по околовръстния за Монтана.

Общо взето на връщане минах през по обиколен път и на кравя като се прибрах отидох пак да напълня бутилката в ОМВ. Бях навъртял 270км и при зареждането бутилката побра 7лв :eek като този път изтропа съчмата.

Тази кола никога не ми е давала разход под 9/100. А сега излиза някакъв невъзможен разход мечта :gruebel
Според вас възможен ли е такъв разход 7лв 270км :Mr Green Fun

Питането ми е какви може да са причините за да не може да се напълни бутилката?
Възможно ли е да замръзва тръбата и затова да не иска да се напълни?
Може ли съчмата да изтропа и на празна бутилка ?

П.П: И двете кранчета на бутилката са развити до край.

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Re: Golf MK3 93г. 1.6 ABU с BRC не зарежда бутилката

Мнениеот mrpetrov » Съб 20 дек 2014 14:25

Аз правя така: бутилката ми е 70 литрова, което значи че според разните там разпоредби, пък и на табелката го пише - най-безопасно е като се пълни до 80% от капацитета й. Коете ще рече - 56 литра.
Въоръжен с тази информация - отивам и на празна бутилка наливам 56 литра.
Следващите 56 литра слагам чак когато няма никой в булката - тогава както си карам колата сама обръща на бензин.
На излизане от бензиностанцията - нулирам километража (trip counter).
Така влизайки за зареждане - знам според trip counter колко километра съм изминал на газ (плюс малко бензин - нормално за ГИ).

Та на въпроса - според мен бутилката ти си се пълни съвсем нормално. Просто ти се мъчиш да я тъпчеш - над безопасните 80% процента, и то на всяко зареждане. А там кога точно ще "щракне" клапана - не мисля че е от най-точни уреди в колата.
Отделно дето мисля че в клапана има пружини, които омекват с времето...

Смени метода на зареждане - виж след 2-3 зареждания по описаният от мен начин как ще са нещата. Друг е въпроса, че сондата ти може да има нужда от почистване - но предполагам, че си поддържаш колата.

Успехи!

Потребителски аватар
dontaskdontsay

Мнениеот dontaskdontsay » Съб 20 дек 2014 18:25

По принцип не обичам да карам с пълна бутилка и никога не я държа пълна. Свикнал съм да си сипвам по 10-20лв и когато излизам извън града си сипвам толкова колкото да ми стигнат до там и за връщането.

За 5 години сега ми е 3-то то или 4-то то пълнене до горе. Целта ми беше да си я засека колко ще ми харчи.
Според теб нищо и няма на бутилката но тогава как за 200км е освободила место само за 7лв :confused
Вчера в тъмното не съм видял хубаво километрите. Не са били 270 а 207км.

По принцип от 2 години нещо започна да се търкаля в бутилката :gruebel Когато я вкарвам в гаража и изгася мотора се чува как вътре в бутилката нещо се търкаля.
Казаха ми че вероятно поплавъка се е откачил и тои се търкаля вътре. Обаче от време на време стрелката се раздвижва. Ако не се е покачила само почуквам по стъклото и тя се вдига и показва колко е пълна.

Вчера след като я заредих с последните 7лв я погледнах и стрелката е на последната зелена скала преди червеното. Така че маи мери точно :rolleyes

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 20 дек 2014 20:58

Има един младеж в Берковица, Цеци се казва гаража му е срещу входа на първо основно училище, обади му се, може да помогне.

Потребителски аватар
dontaskdontsay

Мнениеот dontaskdontsay » Съб 20 дек 2014 21:19

:th_up

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 13 сеп 2015 19:46

И какво беше развитието?
Днес имах подобна случка.Отидох да капна газ,по мое усмотрение да съм имал около 5 литра в бутилката.Обаче колонката успя да мушне точно 10 литра и то с мъка.Не помня забавянето от кой литър тръгна,сякаш още от 5-те....
Бутилката е тороидална,нова-от миналата година,с евро сонда и т.н.Проверих в последствие нивото,понеже ми хрумна да не е нивомера да е блокирал,но стрелката си показваше под половината на скалата.Та или е той,понеже знам,че е свързан с предпазния клапан за преплване,или е задрстена тръбана сед пълначката.Как бих могъл да разбера кое от двете е и най-вече второто?

Потребителски аватар
dontaskdontsay

Мнениеот dontaskdontsay » Пон 14 сеп 2015 5:51

Ами вдигнаха цената на газта и спрях да я пълня цялата :Mr Green Fun
Продължих както преди да си сипвам само колкото ми трябва, по 10-20лв и от тогава не ми е правила проблем.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 14 сеп 2015 7:16

На 42 литрова бутилка,последните ми пълнения са по 20-10-10лв.Може ли евентуално клапана да блокира без връзка с нивомера?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 15 сеп 2015 13:03

То вътре е една пружинка и една съчма мисля, напълно възможно е да блокира, нещо ако пружинката не връща или се е счупила. Явно обаче това отива към отваряне на бутилката
dontaskdontsay написа:Ами вдигнаха цената на газта и спрях да я пълня цялата :Mr Green Fun
Продължих както преди да си сипвам само колкото ми трябва, по 10-20лв и от тогава не ми е правила проблем.
:eek
Доста я свалиха от тогава цената :drunk

Потребителски аватар
dontaskdontsay

Мнениеот dontaskdontsay » Сря 16 сеп 2015 10:54

Шегувах се за цената въпреки че колкото по ниска е толкова по добре :wink

А за бутилката наистина не съм я пълнил понеже не ми се е налагало да пътувам на по-далечни разстояния. Сипвам си колкото да си връткам из града или най много до село :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 16 сеп 2015 19:43

като видя 320/330км пробег и веднага към най-близкото Еко. Бутилката е 47 л тороидална зарежда 37-39 л Ако излизам извън града и по моя преценка имам10-15л зареждам до изклчване. 1 път този юли имах случй на неизключване на клапана /поплавъка/ и зареждане на почти 47л .Предизивках проверка . Но и пробега беше по-голя до превключване на бензин с60-70км

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 16 сеп 2015 20:49

Да се върнем към проблема
К.Одаджийски написа:То вътре е една пружинка и една съчма мисля, напълно възможно е да блокира, нещо ако пружинката не връща или се е счупила.

Ще си повторя въпроса така:Като знаем,че клапана е свързан с нивомера/затваря когато се постигне нужното ниво/възможно ли е да блокира независимо от нивомера.При условие,че бутилката не е пълнена на макс,какво би провокирало клапана да затвори?И въобще има ли такъв вариант?
Нищо лично,колеги,ама кой как пълни само разводнява темата и полза от това няма за никой.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 16 сеп 2015 22:27

Не съм сто процентово на ясно, но едва ли може да блокира без да участва поплавъка. Понеже за да се ползва целия обем на бутилката поплавъка се качва с една опашка към тръбата която тегли течната фаза от дъното да бутилката, така неговия край не може да натисне една далаверка която бута съчмата да затваря отвора за пълнене. Все пак има пружинка там и е възможно ако се е счупила да речем да блокира в някакво затворено положение и да възпрепятства пълненето.
При всички случаи е хубаво да се отвори бутилката и да се види за какво става въпрос. На празна бутилка, само не отвивай всичките болтове едновременно, разхлаби докато падне налягането, че изхвърля сондата много здраво и тогава развивай докрай болтовете

Върни се в “Автогазови уредби”