Здравейте.От известно време се сблъсквам със странен проблем.Когато прехвърля на газ,понякога се налага да натискам постоянно педала на газта за да не угасне колата.Иначе заглъхва и гасне.Ниски обороти си има,но просто като поддам газ се усеща едно затъване и ако се изфорсира е добре,продължавам,но понякога ми гасне.Това обикновенно става като намаля скоростта.Днес угаснах на кръстовище,и тия зад мен почнаха да надуват клаксоните.Прехвърлих на бензин за да изляза..На бензин нямам проблеми.Колата е с обикновенна газова уредба,почистих клапана,нямаше боклук.Филтрите са ми чисти.Имам още малко газ от последното зареждане и ще видя дали е от газта.Проблема се появи от онзи ден.Иначе колата си върви добре на газ,няма проблем като е в обороти,бяга много.Само дето като намаля в кръстовище ме прави за резил.....Изпарителя е Волтран и е на 15-20 000 км ,нов го сложих ,но се оказа че е разновидност някаква- македонско менте .Досега беше чук,много стабилен,като изключим височкия му разход.
Може ли да е в мембраните проблема ?
Голф 3 1,8 гасне на газ
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Голф 3 1,8 гасне на газ
Врътни му големия пластмасов винт докато почне да тресе двигателя и обогати от бронзовия винт докато изглади оборотите.За винтовете на изпарителя става въпрос.
Подавай му рязко газ от жилото на газта.Като пуснеш газта трябва да падат по-плавно оборотите,а не да забива рязко на долу опитвайки се да гасне.Ако не се справиш я закарай на газаджия да ти настрои изпарителя,но не пречи да пробваш.
Подавай му рязко газ от жилото на газта.Като пуснеш газта трябва да падат по-плавно оборотите,а не да забива рязко на долу опитвайки се да гасне.Ако не се справиш я закарай на газаджия да ти настрои изпарителя,но не пречи да пробваш.

Утре ще тествам.Макар че това на това менте въпросните болтове са сложени по скоро за украса.Както и да ги въртя - не виждам промяна в работата на изпарителя
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Тоя изпарител щом не реагира, значи мембраните са му се удървили, по добре вземи и го смени с някое турско копие на ловато и си свиркай
Смених изпарителя.Газаджията ми препоръча Ферони и ми го монтира.70 лева платих за удоволствието.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Форони или мимгаз е едно и също,но е по-добре от волтрОна в пъти 

Върни се в “Автогазови уредби”